annonce
Svømmere må vente med at gå i land
Svømmehal-02-33-14.jpg
I sommeren 2014 fik svømmehallen den store tur, og nu forbereder man meget større ændringer, der skal udføres i 2017. Foto: Kaj Bonne
Gladsaxe Svømmehal renoveres, men det sker først i oktober 2017

Det har ligget i kortene længe. Nu er der så lavet en tidsplan for renoveringen af Gladsaxe Svømmehal. For otte måneder siden var det ellers meningen, at restaureringen skulle påbegyndes i februar 2017, men Ejendomscenteret i Gladsaxe Kommune har netop sat projektet i udbud, og det betyder, at renoveringen først skal starte næste år i ugerne 43-44, altså umiddelbart efter efterårsferien.

Gladsaxe Bladet har tidligere beskrevet de voldsomme udfordringer byggearbejdet vil påføre GSC-Gladsaxe Svøm, som jo må undvære de mange vandtimer i Gladsaxe Svømmehal.

– Vi forventer, at svømmeklubben kan komme tilbage i Gladsaxe Svømmehal allersenest 1. september 2018, siger Holger Kortbek, idrætschef i Gladsaxe Kommune.

Egentlig er det held i uheld, at renoveringen starter senere end oprindelig planlagt. Ballerup Kommune skal nemlig også renovere deres svømmehal, hvilket ikke er så heldigt, da presset på nabokommunernes svømmehaller – i dette tilfælde blandt andre Herlev – øges betragteligt fra særligt svømmeklubbernes eliteafdelinger. Det heldige består så i, at Ballerup allerede starter genopbygningen af deres svømmehal i april 2017. Dermed overlapper de to renoveringsprojekter ikke i nær så lang tid, som hvis Gladsaxes projekt var påbegyndt i februar.

Noget af det, som kan være med til at “redde livet” for GSC-Gladsaxe Svøm, er Blaagaard Seminariums Svømmehal, som klubben allerede har en del vandtid i. I øjeblikket er der forhandlinger mellem Københavns Kommune om salg af UCC- og Blaagaard-grundene til Gladsaxe Kommune – og dermed også Blaagaard Svømmehal. Det er naturligvis et økonomisk spørgsmål. Man ikke behøver at være professor for at regne ud, at Gladsaxe har mindre travlt end UCC, som har en klar interesse i at holde svømmehallen i gang, da den ellers vil falde voldsomt i værdi.

Købt eller solgt

I GSC-Gladsaxe Svøm spores en ængstelighed, for klubben ved stadig ikke, om den er købt eller solgt. Om renoveringen får så voldsomme konsekvenser for vandtiden, at medlemmerne melder sig ud i hobetal.

– Derfor undersøger vi allerede nu mulighederne for at få vandtid andre steder. Jeg synes, vi møder en god forståelse hos kommunen. Der er visse muligheder på Gladsaxe Gymnasium og Kildegårdens træningscenter, mens vi for vore elitesvømmere allerede er i kontakt med Institut for Idræt på Nørre Allé i København, siger sportschef Kim W. Marquardt fra GSC.

Svømmeklubben har allerede en aftale med Blaagaard Svømmehal, og den løber foreløbig frem til 31. august 2017.

Renoveringen af Gladsaxe Svømmehal forventes at koste i omegnen af 22 millioner.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top