- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

To skoleklasser til Japan

I Gladsaxe Kommune har der været en del uro, efter det kom frem, at man havde brugt mere end 1/4 million kommunale kroner på at sende en klasse til Japan.
Egentlig skulle kun en klasse fra Stengård Skolen afsted. Her var en klasse nærmest fra skolestart udnævnt til ”Japanklasse” og gennem mange år har de sparet op til turen. Det har iøvrigt altid været Stengård Skolen, som har haft kontakten til eleverne i den japanske venskabsby.
Men sidste år fik forvaltningen og ledende socialdemokratiske politikere åbenbart kvababelser over den private finansiering af turen, og herefter blev den aflyst. Istedet skulle eleverne fra en anden skole i kommunen – Skovbrynet Skole – afsted – og nu fuldt og helt betalt af kommunen. Pris: 300.000 kroner.
Serdal Benli, 1. viceborgmester (SF) har forsøgt at glatte ud og har lanceret en forklaring om, at det var en del af planen for at tiltrække ressourcestærke eleverne til Skovbrynet skole. Noget der åbenlyst er forkert. Efter voldsomt pres fik eleverne fra Stengård skolen til allersidst heldigvis også lov til at rejse til Japan. Det manglede da også bare, efter at have glædet sig og sparet sammen i mange år.
Mest af alt ligner hele historien fra SFs viceborgmester et cover up. Spørgsmålet er bare for hvad.