Varme venskaber
i-mpCnFjk-1903x1269.jpg
Man kan vælge at sidde inde i teltet eller trække udenfor og sidde ved bordede derude tæt på grillen og den milde musik. Hyggeligt er det, og mange boboere træffer nye folk. Foto: Christian Carlsson.
Grillarrangementer er slået igennem i Høje Gladsaxe

Der findes ingen fremmede, kun venner vi ikke kender. Skrev den engelske embedsmand Samuel Pepys i en af sine mange berømte dagbøger i 1600-tallet.
Og ud fra den filosofi grilles der her i juli og lidt ind i august på onsdage på pladsen ved Byens Arena i Høje Gladsaxe.
Ved 18-tiden er der fut i grillen. Beboerne kommer med kød og tilbehør og bænker sig, og så tilbringer man et par timer sammen med beboere, som man ellers ikke er i kontakt med til hverdag.
-Vi har været oppe på over 60 deltagere og flere har bedt os om at undersøge, om ikke vi kan forlænge sæsonen, siger Mette Sørensen fra beboerrådgivningen.
-Vi begyndte på grillningen i fjor, og på den måde kom vi i kontakt med 50-75 beboere, som vi ellers ikke ser. Vi kan virkelig mærke, at sådan et social arrangement er med til at sænke den sociale spænding, så i betragtning af at de fem uger med et telt på Byens Arena koster 10.000 kr., synes vi at pengene er givet mere end godt ud.
Bortset fra en håndfuld unge helt uden for pædagogisk rækkevidde, synes Mette Sørensen, at det går fint i Høje Gladsaxe. Men alt kan jo blive endnu bedre.
Forrige onsdag blev det hele krydret med en rigtig god guitarist og sanger, der hyggede med musik af bl.a. Beatles og Eric Clapton.
Mange børn havde travlt med at løbe på rulleskøjter – som man kan låne – og der blev spillet bold og klatret.
-Vi slutter af 6. august nede i parkourområdet, hvor der med hjælp fra PPG/Dyrup dekoreres nogle betonvægge og så er der film om aftenen, siger Mette Sørensen, der får masser af hjælp af den frivillige Preben Christiansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top