Vil slå igennem
Studenter-04-Bagsværd-25-16.jpg
19-årige Theis Houlberg blev student i juni fra Bagsværd Kostskole & Gymnasium. Nu forfølger han sin drøm om at leve af at spille squash. Derfor tager han efter sommerferien til England for at træne med de bedste i verden. Foto: Kaj Bonne.
Studenten Theis Houlberg jagter drømmen om en professionel karriere som squashspiller

Kan man leve af at spille squash?
Ja, det kan man – men man skal være god. Det ved den 19-årige student Theis Houlberg fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium alt om. Han fik studenterhuen på for tre uger siden, og han er helt på det rene med, at fremtiden måske byder på matematik- eller idrætsstudier, men først vil han afprøve sit squashtalent.
– Men nu tager jeg til England for at prøve, hvor langt jeg kan nå, siger Theis.
Hvor i England? spørger fotograf Kaj Bonne nysgerrigt.
– Det har jeg endnu ikke besluttet. Men der er to muligheder – Manchester eller Bristol. I Manchester spiller nogle af Englands bedste, og i Bristol bor træneren, som står bag verdensetteren, egypteren Mohamed Elshorbagy, siger Theis Houlberg.
Mange lærerskift fik i sin tid Theis til at vælge Bagsværd Kostskole allerede i 5. klasse. Det var helt naturligt for ham at fortsætte på kostskolens gymnasium: – Fordi det er småt og intimt, man kender alle og snakker på tværs af klasserne, siger han.

Begyndte tidligt
På den danske seniorrangliste er Theis Houlberg i øjeblikket nr. 14. Han begyndte at spille squash som 10-årig i Herlev/Hjorten, der er en af Danmarks allerbedste klubber. De seneste år har han sat træningsmængden betragteligt i vejret, og han træner to gange om dagen seks dage om ugen.
Andre har fået øjnene op for hans talent, og han har derfor modtaget støtte fra Team Danmark. Egentlig kunne han også have haft et endnu større fravær til brug for turneringsaktivitet samt opsamling af pensum, for det hjælper organisationen med, men Theis har ikke benyttet sig af denne mulighed. BK&G gav ham nemlig fri i det omfang det var nødvendigt, når han skulle spille turneringer eller deltage i træningslejre.
Forleden gik Theis op i AT – almen studieforberedelse – og fik et 10-tal for at forsvare sin synops om doping mundtligt: – Det er et yderst relevant emne i sportens verden, men det fylder heldigvis ikke særligt meget inden for squash, siger Theis Houlberg.

Theis Houlberg (i blåt) er nummer 14 på den danske seniorrangliste i squash.           Foto: Privat.

Theis Houlberg (i blåt) er nummer 14 på den danske seniorrangliste i squash. Foto: Privat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top