100 år ved musikken – næsten
Korva-100-7.jpg
Carl Korva fik besøg på sin runde dag af borgmester Karin Søjberg Holst og Trine Græse, der er formand for seniorudvalget. Foto: Eva Molin.
100-årig klarer kommunikationen via en IPad

Da Carl Korva blev født 10. august 1916 var der ingen, der vidste, at han ville blive kendt og elsket af så mange i Gladsaxe og omegn. Han blev født på Islands Brygge, men flyttede til Gladsaxe i 1951. Nærmere bestemt til Kagsåvej.
Carl Korva er gennem-
musikalsk. Han lærte at spille trompet i Tivoligarden. Han spillede også klaver og harmonika. I sine yngre dage spillede Carl Korva i forskellige bands. Blandt andet
Peter Rasmussens orkester og i Bror Kalles Kapel.
Musikgenrerne, Carl Korva mestrer, er mangeartede. Underholdningsmusik til bryllupper, konfirmationer, guld- og sølvbryllupper, men også jazz og folkemusik. Efter tiden i de store orkestre, kom nemlig en lang periode, hvor han og to andre musikere tog rundt og spillede til folks fester. Om morgenen til sølvbryllupper og igen om aftenen, efter arbejde.
I 1960´erne blev det almindeligere at spille på synthesizer. Sådan et instrument fik Carl Korva også, og de sidste år af sit aktive spilleliv, tog han alene ud og spillede. En synthesizer kan nemlig, ved korrekt betjening, gøre det ud for et helt orkester, selvom man er ene mand om at betjene instrumentet.
Carl Korva har spillet til for få år siden. En tiltagende hørehæmmelse har nu gjort, at musikken er fortid, men det hindrer ham ikke i at kommunikere med omverdenen. Det foregår bare ved hjælp af et nyt elektronisk hjælpemiddel, nemlig iPad´en. Carl Korva blev fejret på sin 100 års dag af familie fra nær og fjern, der var kommet lykønskning fra dronningen og borgmester Karin Søjberg Holst og seniorudvalgsformand Trine Græse var forbi fødselsdagsselskabet med en æske chokolade og gode ønsker for livet fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top