Foredrag om heksebørn udløste straks donation
anjalions.jpg
Anja Loven ofrede alt, hvad hun havde for at få gang i nødhjælpsarbejdet, så alle bidrag er velkomne. Foto: Privat.
Lionsklubber dybt berørt af hjælpearbejde i Nigeria

Anja Lovén fra Din Nødhjælp, holdt et foredrag på Danske Lionsklubbers årsmøde i Silkeborg. Et foredrag, der rørte de 200 deltagere så meget, at det udløste en straks-donation på 35.000 kr. til hendes Nigeria projekt, der hjælper ensomme, forladte og udstødte heksebørn.
Anja Lovén etablerede i 2012 DinNødhjælp for egne midler, opnået via salg af alt, hvad hun ejede. Pengene brugte hun til at redde såkaldte heksebørn i Nigeria. Et heksebarn er udstødt af familien og bliver ofte efterladt på gaden til at klare sig selv – ofte under stor chikane af landsbyens borgere – eller til tortur f.eks. ved at blive hængt op i et træ, hvor landsbyens beboere slår på barnet, der ofte dør efter torturen. Eller man begraver barnet levende i et hul eller binder et bildæk om barnets mave og stikker ild til det.

Heksebrænding
” – Inden vi fordømmer de fattige nigerianske landsbybeboere, skal vi lige huske på, at vi i Danmark foretog hekseafbrænding i 1600-tallet,” forklarede Anja Lovén. ” – Det hele bunder i uvidenhed og manglende skolegang, noget som er kendetegnet for beboerne i de mange små, fattige landsbyer i Nigeria. ”
”Lions Gladsaxe var deltager på årsmødet i Silkeborg. Og vi er stolte af at vi hvert år økonomisk støtter Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp og derved er med til at støtte ekstremt udsatte børn i Nigeria,” siger Lis Napstjert, kommende præsident for Lions Gladsaxe.
Donationen fra Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp skal bl.a. gå til ny bygning på 3 ha jord, som Din Nødhjælp har købt. Jorden skal dyrkes for at skaffe mad til sultende børn, og i bygningen opføres bl.a. skole og sundhedsklinik.
”Sjældent har vi oplevet et sådant engagement for at hjælpe andre mennesker. Anja er en ægte ildsjæl!”, siger Lis Napstjert, kommende præsident i Lions Gladsaxe.

www.dinnoedhjaelp.dk kan du læse mere om begrebet heksebarn.

Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp
Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp får stillet midler til rådighed af de lokale danske Lions klubber til at yde hjælp ved katastrofer og nødsituationer her i landet og i udlandet. Lions Katastrofehjælp har siden etableringen i 1974 i alt doneret 31 millioner kroner.
Læs mere på www.lions.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top