Gladsaxe klar til at opsige kontrakt med DK-Pleje
Firmaet har fået en advarsel

Hjemmehjælpsfirmaet DK-Pleje skal sikre, at medarbejdernes løn- og ansættelsesforhold overholder arbejdsklausulen i kontrakten med Gladsaxe Kommune. Ellers vil Gladsaxe Kommune ophæve kontrakten med firmaet.
DK-Pleje har på det seneste været i mediernes søgelys, blandt andet for ikke at give sine medarbejdere ordentlige arbejdsforhold. Derfor har fagforbundet FOA varslet strejke og blokade mod firmaet, hvis forholdende ikke bringes i orden inden 1. september. Gladsaxe Kommune bad i juni DK-Pleje om dokumentation for, at de ansattes arbejdsforhold levede op til gældende overenskomster. Men da redegørelsen ikke dokumenterede dette tilstrækkeligt, har Gladsaxe Kommune nu sendt en advarsel til firmaet.
– Vi ønsker, at alle medarbejdere behandles ordentligt. Derfor er vi også en af de kommuner, der er gået så vidt som at indføre såkaldt kædeansvar i vores kontrakter. Dermed er det ikke kun vores leverandører, men også deres underleverandører, der skal leve op til arbejdsklausulen i kommunens kontrakt med DK-pleje. Arbejdsklausulen skal sikre, at medarbejdere, der udfører opgaver i Gladsaxe Kommune, har ordentlige løn- og ansættelsesforhold. Hvis ikke DK-pleje kan dokumentere, at de lever op til kontrakten inden fristens udløb, så er det væsentlig misligholdelse af kontrakten og så opsiger vi samarbejdet, siger Trine Græse, formand for Seniorudvalget i Gladsaxe Kommune.
Gladsaxe Kommune bruger kun firmaet til et årligt tilbud om supplerende, grundig rengøring og ikke til den løbende, praktiske bistand og personlige pleje. Derfor har ingen Gladsaxeborgere været udsat for den type omsorgssvigt, som der har været fremme i medierne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top