- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Mætte børn lærer bedst

at folkeskolerne skal tilbyde alle elever mulighed for et enkelt morgenmåltid på skolen, hvis de uheldigvis er kommet hjemmefra uden morgenmad.
Ingen tvang. Bare et tilbud til de elever, der ellers skulle sidde sultne i klasserne og derfor få mindre ud af undervisningen.
Det er sund fornuft, hvis vi gerne vil have, at alle elever lærer så meget som muligt.
Dette beskedne forslag har bragt den konservative folketingskandidat, Henrik Sørensen, i oprør. Det er forældrenes ansvar, siger han. Helt enig. Det er forældrenes ansvar at give deres børn mad, men det er en kendsgerning at adskillige elever hver dag kommer hjemmefra uden morgenmad, og så er der altså mange timer, til de kan blive mætte igen.
Børnene er forældrenes ansvar, men de er også vores fælles ansvar, og i SF deler vi gerne ansvaret, hvis forældrene ikke helt lever op til deres del. Vi vil godt vise omsorg for alle børn, også for de børn, der ikke har fået morgenmad hjemme, og vi har alle et ansvar for at alle børn lærer så meget som muligt.
Mætte børn lærer bedst.
Henrik Sørensen bekymrer sig meget over om forslaget vil medføre kommunal skattestigning eller besparelser på andre områder. Jeg kan berolige. Pengene skal ikke tages fra det kommunale budget. Ordningen skal finansieres ved at regulere tobaksafgiften, så den følger den almindelige prisudvikling. Det synes vi er en helt rigtig prioritering
I SF synes vi, at alle børn er vores børn.

Serdal Benli (SF)
Viceborgmester