Mindeplade flyttet
Messingskilt-er-flyttet-væk-fra-stenen.jpg
Da skiltet blev sat op, hang det lige over stenen. Nu er det åbenbart hoppet ud til siden. Foto: Flemming Bruun.
Lokalhistorisk forening undrer sig dybt

Flyt skiltet tilbage så det sidder på en relevant plads.
Så klar er opfordringen fra Arne Fogt, formand for Gladsaxe Lokalhistorisk forening, der er stærkt utilfreds med at et messingskilt i Søborgs Hjerte er flyttet til fordel for nogle reklameskilte, som efter hans mening slet ikke må hænge der.
-Da det nye byggeri i Søborgs Hjerte var færdigt for ca. 10 år siden, opdagede man i Gladsaxe Lokalhistoriske Forening at 7 km stenen var forsvundet. Man havde på gamle fotos kunnet se, at den stod ved Søborg Teater, så tanken om at genopsætte stenen blev vakt. Søborg Teater lå der, hvor nu Fakta ligger, så det var nærliggende at få stenen genrejst ved Fakta.
For 5 år siden tog foreningen kontakt til ejerne af bygningen, kommunen og andre instanser, der sagde at det var i orden at placere stenen der, hvor den oprindelig havde stået.
Under stor bevågenhed blev stenen placeret foran Fakta og over stenen blev der skruet en messingplade op, hvorpå der stod lidt om begivenheden. Efter stenen blev rejst blev den mere og mere usynlig, da der er placeret et meget stort cykelstativ samt en holder til indkøbsvogne på begge sider af stenen.
Som om det ikke var nok, har Fakta på væggen mod Søborg Hovedgade, over 7 km stenen, sat nogle 1 x 1 m store reklameskilte op, og pladen er flyttet 50 cm. Så nu sidder den mellem to reklameskilte langt fra stenen.
For et par år siden var der en stor debat om reklameskilte på Søborg Hovedgade. Nogle mente at de havde taget overhånd og det gik så vidt, at et skilt, der havde hængt på gavlen ved Søren P´s skomagerbutik i en menneskealder, skulle fjernes. Og da Netto på den modsatte side af gaden opsatte skilte på husfacaden mod Selma Lagerløfs Allé, blev de af kommunen bedt om at nedtage dem igen, hvilket er sket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top