annonce
Omgærdet af mystik
Kricket-Sommerferie-01-32-16.jpg
Bertram er i fuld firspring. Mukarram Hussain (yderst tv.), Anas Alam, Mille, Zayyan, Casper, Zaki, Anas, Samuel og Jakob følger spændt med. Foto: Kaj Bonne.
En stribe børn brugte deres sommerferie til at lære cricket

Cricketsporten kom til Danmark før fodbolden, og i de ældste danske fodboldklubber spillede man cricket, før man begyndte med fodbold. Alligevel er kendskabet til boldspillet herhjemme begrænset – for ikke at sige omgærdet af mystik. Men friske skoleelever fra Gladsaxe brugte en uge af deres sommerferie til at lære det fascinerende spil at kende på ABs anlæg i Bagsværd.
AB har lige siden klubbens stiftelse i 1889 haft cricket på programmet, og den dag i dag spiller klubben i den bedste division herhjemme, elitedivisionen. Skolebørnene fik den bedste indføring i cricket, som de kunne tænke sig. Mukarram Hussain og Anas Alam spiller på henholdsvis klubbens elitehold og ungdomshold, og de instruerede tålmodigt børnene i kast og løb.
Cricketbolden er meget hård, og det gør ondt at få den på skinnebenet. Derfor spillede skoleeleverne med en tennisbold, da de lærte om gærdespil, og om hvad det vil sige at blive grebet ud, og om hvordan man stiller sig korrekt op og slår med battet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top