- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Seniorer legede Tarzan

Der skal mod til, når man udfordrer sig selv og sine grænser. I hvert fald når man klatrer i næsten 10 meters højde i nogle træer. Selvfølgelig foregår det med sikkerhedsliner og behørige hjælpemidler. Men da 31 ældre medborgere fra Senioridrætten i onsdags prøvede Go Monkey på Vandtårnsvej, var der mere Tarzan over deres præstationer end Jane.
Flere af de særdeles aktive pensionister har passeret de 80 år, men de lod sig ikke skræmme og klatrede ubesværet rundt i træerne.
– Vi har prøvet forskellige idrætsgrene i løbet af sommeren. Vi har blandt andet været på kanotur fra Nybro til Gammel Mølle i Lyngby, og forleden gennemførte vi en triatlon i Bagsværd. Først svømmede vi 300 meter, derefter cyklede vi 6,4 i Gammel Hareskov, inden vi løb tre kilometer i Smør- og Fedtmosen, fortæller Lis Greisholm Christiansen, afdelingsleder i Senioridrætten.
En af ideerne med Senioridrætten er, at de ældre kommer ud og nyder vejret (så godt som det nu kan lade sig gøre i øjeblikket). De fælles aktiviteter giver mulighed for at hyggesnakke med andre, og alt foregår i et fornuftigt tempo. Og dog: den hurtigste kørte triatlondistancen på under 45 minutter. Så sved på panden får man også.
I løbet af sæsonen har Senioridrætten også hold i svømning/varmvandstræning/vandgymnastik, bowling, badminton og seniordans
Vil du vide mere om senioridrætten i Gladsaxe, kan du kontakte Lis Greisholm Christiansen fra kl. 8-9 mandag og onsdag på telefon 29 36 81 80. Eller skrive en mail til soflgc@gladsaxe.dk.