Seniorer vil bo sammen
8-8-16-Nyvalgt-bestyrelse-2-2.jpg
Bestyrelsen for den ny forening ”Bofællesskab – Glad senior” sammen med en række initiativtagere fra blandt andet Seniorrådet. Foto: Privat.
50 borgere har oprettet forening, der skal etablere seniorbofællesskaber

I foråret satte Seniorrådet en proces i gang, der afsøgte interessen for seniorbofællesskaber. Arbejdsgrupper blev nedsat, og i sidste uge var der stiftende generalforsamling for en interesseforening, hvis formål er at etablere seniorbofællesskaber.
Ud af de 70, som havde meldt sig som interesserede i seniorbofællesskab, mødte 50 op for etablere foreningen med det optimistiske navn ”Bofællesskab – Glad senior”. Generalforsamlingen valgte en bestyrelse, som siden konstituerer sig og finder formand og næstformand. Foreningens bestyrelse består af Anna-Grethe Jensen, Henning Tranberg, Helle Hansen, Eva Larsen og Merete Madsen.
Seniorbofællesskaberne kan etableres i almene boliger, ejer- eller andelsboliger. Nu skal foreningen først og fremmest finde frem til samarbejdspartnere og egnede byggegrunde. Det kan blive noget af en opgave at finde byggegrunde i Gladsaxe, men foreningens medlemmer er optimistiske, fordi kommunen i den nærmeste fremtid udarbejder lokalplaner for nye bebyggelser.
Med stiftelsen af foreningen er seniorrådets rolle udspillet, men flere af seniorrådets medlemmer vil være at finde som medlemmer af foreningen, oplyser Birgit Poulsen og Bjarne Mogensen fra Seniorrådet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top