Serdal overtager stafetten fra Holger K.
Serdal-Benli.jpg
Gladsaxes viceborgmester Serdal Benli bliver Foto: Kaj Bonne.
Viceborgmester Serdal Benli afløser Holger K. Nielsen som folketingskandidat i Taastrup og fortsætter i Gladsaxekredsen

Det er med en vis ærefrygt, at Gladsaxes 1. viceborgmester Serdal Benli efterfølger Holger K. som SFs folketingskandidat i Taastrupkredsen. Holger K. Nielsen har været formand for Socialistisk Folkeparti og hører med partiets stifter Aksel Larsen og en anden tidligere formand, Gert Petersen, til partiets tre store koryfæer.
Serdal Benli fortsætter også som kandidat i Gladsaxekredsen, og det gør ham til SFs spidskandidat i Københavns Omegns Storkreds.
Holger K. Nielsen meddelte tidligere i år, at han – efter mange år som SF-leder, folketingsmedlem og minister i den forrige regering – ikke stiller op til næste folketingsvalg. Da Serdal Benli ved det seneste folketingsvalg var blot 20 listestemmer fra at få en folketingsplads – og i øvrigt er 1. suppleant efter Holger K. – var det naturligt, at partiforeningerne i Taastrup og Albertslund henvendte sig til Benli, der da også blev valgt uden modkandidater.
– Det er en stor ære, at Taastrupkredsen viser mig denne tillid, siger Serdal Benli, der til daglig er konsulent i integrationsministeriet.

Født i en lastbil
Serdal Benlis ankomst til verden var ikke helt almindelig. Han blev født på den anatolske højslette i en lastbil på vej til den tyrkiske hovedstad Ankara. Han kom til Danmark som ni-årig og voksede op i Værebroparken.
Af både faglige og personlige årsager har integrationspolitikken en stor plads i hans hjerte, ligesom beskæftigelses- og socialpolitikken har det: – Uligheden er den største udfordring for fællesskabet. De rige er blevet rigere de seneste år, og det er ikke frugtbart for et samfund. Jeg går ind for et solidarisk samfund, hvor det er muligt for børn fra belastede områder at få en uddannelse, så de kan bryde den sociale arv. Jeg så helst, at vi kunne hoppe på en trampolin, der kunne skyde os ind i en fremtid, hvor der ikke blev taget hensyn til individets farve, uddannelse eller formue.

Klar i mælet

Gladsaxepolitikeren har en følelse af, at velfærdssamfundet er blevet sat på bænken, fordi den nuværende regering tænker mere på omprioritering og nedsættelser af skatterne: – Under dække af effektivisering udhules velfærdssamfundet. Som socialist mener jeg, at vi befinder os i en værdikamp, hvor vi skal være klare i mælet og slå et slag for det danske fællesskab, hvor vi prioriterer ligheds- og frihedsrettighederne.
Serdal Benli mener, at venstrefløjen savner noget mod og mandshjerte: – Vi er for berøringsangste, og det har Dansk Folkeparti udnyttet til at opstille præmisserne for mange af de emner, der diskuteres herhjemme. Hvis vi vil integrationen, så bliver vi også nødt til at indse, at der ikke er plads til alle – og da slet ikke de personer, der har middelalderlige holdninger og går ind for kvindeundertrykkelse. Sådanne udmeldinger skal vi da stå op imod på venstrefløjen.
Serdal Benli peger på, at SF altid har efterstræbt et frit menneske, der vedkender sig sit ansvar over for fællesskabet: – Områder i Danmark har udviklet sig til parallelsamfund med egen jura. Det er uholdbart. Vi skal stille krav – for i et fællesskab har alle både rettigheder og pligter. På venstrefløjen er vi humanister og realister, men vi må ikke ende som pladderhumanister.

Ser folk i øjnene
Med fire år i regionsrådet i Region Hovedstaden og en byrådsplads på Gladsaxe Rådhus siden 2009, har Serdal Benli haft kortere afstand til borgerne, end det normalt er beskåret folketingspolitikere:
– Jeg er opmærksom på, at der er en fare for, at man på Christiansborg ender med at finde virkeligheden inden for murene. Den voksende politikerled bør vi kunne komme til livs med en åben, demokratisk debat og dialog med borgerne. Vi har en historisk mulighed for at mindske afstanden til borgerne gennem de sociale medier. Reelt set er vi kun et enkelt klik væk. Jeg er parat til at sætte mere fart på de sociale medier, men intet kan erstatte den almenmenneskelige kontakt, hvor man kan føle, lugte og se hinanden i øjnene. Som politiker må du ikke miste følingen med, hvad der sker. Som lokalpolitiker har jeg bestræbt mig på at følge med – og den skoling, som jeg har fået i regionsrådet og i byrådet, agter jeg at tage med ind i Folketinget… hvis jeg bliver valgt, siger Serdal Benli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top