8. klasser udforsker erhvervsuddannelser på TEC Gladsaxe
tec.jpg
Lars Gaardhøj er formand for erhvervs- og vækstudvalget i Region Hovedstaden og optaget af at motivere flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. I 2020 forventes der nemlig at mangle 7.000 faglærte i hovedstadsregionen. Foto: Rune Evensen
-

I 2020 mangler der 7.000 faglærte i hovedstadsregionen

8. klasser fra hele hovedstadsregionen strømmer i disse uger til Copenhagen Skills introdage på erhvervsskolerne. TEC Gladsaxe har sat alle sejl til for at rykke og rokke ved de unges opfattelse af erhvervsuddannelserne.
Snorlige borde. Lækre beats i højttalerne. Veloplagte TEC-folk i ens t-shirts. Et program spækket med aktiviteter. Alt er parat på Technical Education Copenhagen (TEC) i Gladsaxe, der i den forgangne uge holdt introdage for cirka 400 elever fra 8. årgang.
Introdagene omfattede bl.a. værkstedsbesøg med praktiske opgaver og quizzer undervejs, og de unge dystede også i Skills Stafetten. Her skulle de bl.a. save og sømme en pyramidetrappe, samle et tastatur og sortere piller. Opgaverne repræsenterede de fire hovedindgange til erhvervsuddannelserne, og de bedste hold går videre til de regionale mesterskaber på en stor uddannelsesevent i Bella Center 26.-27. oktober.
– Introdagene er med til at give de unge en anden opfattelse af erhvervsskoler som TEC. Her møder de dygtige og motiverede elever på en skole, der er både spændende og moderne. De oplever, at alt kan omsættes til noget praktisk, og det giver god mening for mange. Samtidig får de en sjov, fælles oplevelse med deres kammerater og lærere, siger Lars Toftlund Andreasen, faglig pædagogisk leder for Unge, vejledning og erhverv på TEC.

Brug for faglærte i fremtiden
Flere end 14.000 unge fra hele hovedstadsregionen var inviteret til Copenhagen Skills introdage, der er et udstillingsvindue for erhvervsuddannelserne. Mange unge, forældre og lærere ved nemlig for lidt om de mange karriereveje, og kun 14 % af en ungdomsårgang i hovedstadsregionen vælger i dag en erhvervsuddannelse efter grundskolen.
– Det er et samfundsproblem, siger Lars Gaardhøj (S), formand for Region Hovedstadens Erhvervs- og vækstudvalg. Han peger på, at der i hovedstadsregionen i 2020 forventes at mangle ca. 7.000 faglærte inden for især industriområdet, bygge- og anlægsbranchen samt handel og kontor.

Andre veje end gymnasiet
– Hvis virksomhederne ikke kan få dygtig, faglært arbejdskraft, så risikerer vi, at de enten drosler ned for produktionen, flytter virksomhederne væk eller henter deres arbejdskraft udefra. Ingen af delene dur. Derfor er det så vigtigt, at vi vækker de unges nysgerrighed. Vi vil gerne vise dem, at der findes andre veje end gymnasiet, og at erhvervsuddannelserne rummer mange flere muligheder, end de fleste går og tror, siger Lars Gaardhøj.
I 2020 forventes der nemlig at mangle 7.000 faglærte i hovedstadsregionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top