Affald
Dårligt opdraget eller bare et latent behov for at svine?

Når man ser gader og pladser blive fyldt op med alskens affald, virker det næsten som om, at det er reglen mere end undtagelsen, at skæmme vores dejlige bydele i Gladsaxe Kommune. Det er åbenbart for stor en opgave at bruge de opstillede affaldsbeholdere. Nemt og smertefrit bortskaffes brugt pizza/burger emballage ud igennem vinduet på bilen. Så er det jo væk, ”og en anden kommer nok og rydder op efter mig”. I disse grønne tider er det mig en gåde at vi ikke kan få rettet op på denne tabermentalitet det er. Det starter med os selv, er vi rene i mælet og giver vi vores børn dette med i arv, eller er vi virkelig ligeglade? Svaret blæser (sammen med papiraffaldet) i vinden. Det koster ifølge Københavns Kommune 2 kr. hver gang et skod skal samles op, 10 kr. for et tyggegummi. Friluftsrådet vurderer, at der HVER dag smides 9 millioner skodder i naturen. Det tager op til 5 år at nedbryde et cigaretfilter.
I andre lande er der implementeret strenge bødestraffe for at svine. Fx i Italien skal man vogte sig for at smide et cigaretskod, det koster ca. 2.000 kr i bøde. I Singapore kan en ferie hurtigt blive dyr, over 20.000 i bøde, hvis man sviner på gade og pladser. Spørg lige hvordan der ser ud på gaderne der.
Senest så vi et gilde for en masse studenter resultere i et massivt svineri. Er det virkelig blomsten af Danmarks ungdom, de veluddannede med fokus på CO2 udledning og de store armbevægelser. Pinligt!

Finn Christensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top