Børn vil lære om penge
Det nye skoleår er nu i fuld gang

I Gladsaxe er Danske Bank klar til at rykke ud med et nyt undervisningsforløb, hvis skolerne i Gladsaxe har lyst til at sætte mere fokus på penge og privatøkonomi.
En ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for Danske Bank om børns forhold til penge, viser, at 6 ud af 10 børn mellem 10-15 år gerne vil lære mere om penge. Kun 3 ud af 10 af børnene siger, at de lærer om penge i skolen. I Danske Bank i Bagsværd overrasker det filialdirektøren, Jan Opstrup, men samtidig bekræfter det ham også i, at bankens tilbud om at undervise eleverne i penge og privatøkonomi er relevant.
”Det er tankevækkende, at så få børn nævner skolen i forbindelse med pengefærdigheder. Som bank vil vi meget gerne komme ud på skolerne og bidrage med vores viden. Sammen med Forlaget Matematik har vi for eksempel udviklet et særligt undervisningsforløb til udskolingen, der skal styrke børnenes viden om penge og begreber som for eksempel renter, budget og lån”, siger Jan Opstrup. Filialdirektøren i Danske Bank i Bagsværd, nævner, at banken meget gerne kommer ud på kommunens skoler og gennemfører undervisningsforløbet KlogePenge, der er målrettet alle klassetrin i folkeskolen.
”For os handler det ikke om at reklamere for banken, men om at gøre en forskel i lokalområdet og klæde børnene på til at håndtere deres økonomi i fremtiden og forhåbentlig forhindre, at de kommer galt afsted med deres økonomi”, understreger Jan Opstrup. Han opfordrer skolerne til at kontakte Danske Bank, hvis de er interesseret i bankens tilbud om at give eleverne en bedre pengeforståelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top