annonce
De unge skal være røgfri
-

Folketinget skal inden længe vedtage kræftplan 4, hvor der satses på at forebygge rygning hos børn og unge

Det er noget nemmere at få folk til at vedblive med at være ikkerygere, end at få rygere til at stoppe. Derfor har Kræftens Bekæmpelse et naturligt fokus på at forebygge rygestart hos børn og unge. For selv om færre starter med at ryge end tidligere, så er der stadig alt for mange unge, der begynder at ryge.
– Hver eneste dag begynder 50 danske børn og unge at ryge. Derfor er vi i Gladsaxe meget opmærksomme på at formidle denne viden til skoler og gymnasier, siger Peter Skou, formand for Kræftens Bekæmpelse Gladsaxe Lokalforening.
I et oplæg til Kræftplan 4 foreslås en national målsætning om en markant reduktion af rygning i Danmark. Blandt andet ved at håndhæve aldersgrænsen på 18 år effektivt; mindske synligheden af tobaksvarer i butikker; højere pris på tobak, røgfri skoletid på alle skoler og uddannelsesinstitutioner for unge under 18 år og at der udbydes flere og bedre tilbud om hjælp til rygestop.
I forbindelse med vedtagelsen af Kræftplan 4 i Folketinget opfordrer Kræftens Bekæmpelse beslutningstagere landspolitisk og kommunalt at handle nu, så Danmark inden for de næste 15 år ser de første røgfrie generationer vokse op.
– Vi kan kun nå dertil gennem politisk vilje og mod. Indsatsen mod rygning er den vigtigste i kampen mod kræft lige nu, siger Peter Skou.
Gladsaxe Lokalforening har også et andet fokusområde, som også er medtaget i Kræftplan 4, nemlig mænds manglende lyst til at kontakte lægen, selv når et af de syv tegn på kræft viser sig.

risikofaktorer
Rygning har den største risikofaktor, når man skal finde frem til, hvad danskerne dør af.
Foto: Privat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top