Fremtidens skole ligger i Gladsaxe
skoler.jpg
De 200 medarbejdere fik et lokalt bud på, hvordan fremtidens skole skal se ud. Foto: Privat.
-

200 medarbejdere hørte om ambitioner og initiativer

Gladsaxe vil uddanne børnene til det 21. århundrede, hvor behovet for arbejdskraft er anderledes, end vi kender det i dag. Derfor er der brug for at nytænke folkeskolernes struktur, bygninger og sammensætning.
200 medarbejdere fra Gladsaxes folkeskoler mødtes til startskuddet på det, der skal danne rammen om fremtidens skoler i Gladsaxe. Med realiseringen af skolereformen, hvor hovedmantraet i Gladsaxe er, at alle børn skal lære, at lære mere, bliver der sat endnu et ambitiøst arbejde i gang i Gladsaxe. Det sker for at imødekomme fremtidens krav til den verden, vores børn vokser op i.

Nye job skabes
Robotter, Selvkørende biler, deleøkonomi og kunstig intelligens, er blot nogle af de ting, der bliver en mere almindelig del af hverdagen inden for fem, ti, tyve år, og dermed inden at de børn, der netop er startet i 0. klasse, er færdig med deres vej gennem uddannelsessystemet. Dette betyder blandt andet, at mange af vores børn i børnehusene og skolerne rundt om i Gladsaxe kommer til at få jobs, der slet ikke findes i dag, og det stiller andre krav til udviklingen af elevernes kompetencer.
– Vi starter arbejdet med at udvikle fremtidens skole så vores børn og unge kan klare sig godt og trives i et samfund, der vil se helt anderledes ud, stiller andre krav og giver helt andre muligheder, end samfundet i dag. Derfor skal skolernes læringsmiljøer have et vitalt løft, så vi kan klæde børnene på til fremtiden, siger borgmester Karin Søjberg Holst (A).

Central aktør
Skolerne er en central aktør i de enkelte bydeles liv og sammenhængskraft og en vigtig samarbejdspartner og tilhørssted for de lokale foreninger. Skolerne har samtidig en afgørende betydning for arbejdet med social balance, og bidrager til at sikre, at alle børn får de samme muligheder. Samtidig skal de enkelte skoler hænge tæt sammen med børnehusene, ungdomsklubberne og ungdomsuddannelserne, så ingen bliver tabt i overgangen fra det ene til det andet.
Onsdagens inspirationsdag var startskuddet til det omfattende arbejde, der hen over efteråret foregår i tæt samarbejde og parløb mellem repræsentanter fra Gladsaxes folkeskoler, institutioner, børne- og kulturforvaltningen, faglige organisationer og byrådspolitikere. Den overordnede plan for Fremtidens Skole ventes klar i 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top