Jubilar ekspanderer
CMC-Biologics-01-36-16.jpg
CMC Biologics er en succesrig virksomhed på Vandtårnsvej. Nu fejrer Gladsaxe-virksomheden 15 års jubilæum. Foto: Kaj Bonne.
-

CMC Biologics på Vandtårnsvej fejrer sit 15 års jubilæum med vækst og fremgang

Under køreture på Vandtårnsvej har en del Gladsaxeborgere måske spekuleret på, hvad CMC Biologics mon laver? Bygningen tilbyder ingen åbenlyse svar.
Og når man som journalist kaster sig ud i biologiske, biokemiske, teknologiske og medicinske termer på engelsk, skal man både spidse ører og koncentrere sig så meget, at man helt glemte at drikke af den caffè latte, som man fik tilbudt.
Men i grove træk er CMC Biologics en højteknologisk kontrakt virksomhed, der udvikler og producerer biologiske lægemiddel kandidater til kliniske studier . Virksomheden udvikler og producerer de aktive stoffer, der bruges inden for den biofarmaceutiske industri. Denne industri har et stadigt voksende behov for outsourcede udviklings- og produktionsprocesser, og på dette område er CMC Biologics en stærk spiller. Senest har virksomheden også fået godkendelse til produktion af et kommercielt lægemiddel til behandling af en blødersygdom.
Virksomheden blev stiftet i 2001 af seks danskere, men fra 2008 har virksomhedens hovedkontor befundet sig i Seattle i staten Washington, hvor 320 medarbejdere er ansat i dag. I Gladsaxe har CMC Biologics 270 ansatte, og 20 medarbejdere sidder i Berkeley i Californien.

Udenlandske eksperter
Det internationale er slået fuldkommen igennem på Vandtårnsvej, hvor arbejdssproget er engelsk. Således er CMC Biologics’ general manager argentiner, men som så mange andre inden for den biokemiske industri har Patricio E. Massera været rundt i mange lande – blandt andre Spanien, Argentina og Brasilien – inden han kom til Danmark for fire år siden.
– 25 procent af vore medarbejdere i Gladsaxe er udlændinge, og 40 procent af de ansatte har enten en PhD eller en masterdegree. Der er altså tale om højt kvalificerede medarbejdere. Og bare inden for det seneste år har vi ansat 85 nye medarbejdere, heraf alene 30 siden afslutningen på sommerferien. Vi er inde i en voldsom ekspansion, og vi er hele tiden parat til nye udvidelser, og vi har netop taget nye kontorer i brug i juli, siger Patricio E. Massera.

Stolthed
Noget af det som Patricio E. Massera oplever er den stolthed, som medarbejderne bærer med i deres arbejde: – Vi arbejder med at udvikle produkter inden for blandt andet kræftbehandling, blødersygdomme, gigt og cystisk fibrose for blot at nævne nogle få sygdomsområder. Vi tester og udvikler, og arbejder allerede nu, i samarbejde med vores kunder, på at udvikle metoder til helbredelse af sygdomme, som endnu ikke kan kureres. Det giver en spændende og inspirerende hverdag.

Fest på Kronborg
CMC Biologics fejrer jubilæet den 20. september med en festmiddag på Kronborg Slot, hvor også Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A) vil være blandt deltagerne. Inden festlighederne holdes, arrangerer CMC Biologics et topmøde blandt branchens førende internationale eksperter.
– Der kommer folk fra hele verden. Vi begyndte disse topmøder for fire-fem år siden, fordi vi syntes, at der manglede et internationalt netværk. Det har vi bragt på bane nu, og der er gode diskussioner på disse møder, siger Massera.
Dagen efter, den 21. september, fortsætter fejringen simultant med en eftermiddagsfest i Gladsaxe (fra kl. 16) samt et breakfastparty i Seattle og Berkeley (kl. 7 om morgenen): – Vores administrerende direktør Gustavo Mahler holder tale for alle medarbejdere i Danmark og USA, og derefter er der quiz, hvor alle ansatte kan deltage, siger Patricio E. Massera, der ikke er som topledere er flest. Hver dag cykler han frem og tilbage mellem hjemmet i Trørød og virksomheden i Gladsaxe – en cykeltur på 30 kilometer.
– Jeg nyder at cykle, og jeg gør også en dyd ud af at cykle, selv om det regner, siger topchefen fra Argentina.

Fakta
Patricio E. Massera, General manager i CMC Biologics i Gladsaxe. Uddannet biokemiker med MBA. 44 år.
Argentiner af italiensk og spansk afstamning.
Bor i Trørød, er gift med Fernanda, og sammen har de to drenge på hhv. otte og 13 år.

cmc-biologics-02-36-16
Peter Vilby (tv.) var blandt de seks stiftere af CMC Biologics i 2001. I dag er han ”senior vicepresident”. Til højre ses virksomhedens general manager, Patricio E. Massera.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top