Junglen i Vadgård
Park-Vadgård-03-38-16.jpg
Det var ikke lige meningen, at området i den grad skulle gro til. Det burde driftsafdelingen have gjort noget ved. Foto: Kaj Bonne.
-

Borgerudvalg skal komme med ideer til udnyttelse af regnvandsområde

Det er lige før man skal have både GPS og overlevelsesudstyr med sig, når man går ind på naturpladsen over for Vadgård Skole. Jordvoldene er groet til med meget højt ukrudt, og det ligner noget, der er løgn.
-Men fortvivl ikke. Det er der faktisk en grund til, altså at området ligger hen i øjeblikket. Selv om driftsafdelingen nu burde have slået ukrudtet, så det ser nogenlunde ordentligt ud, siger Pia Vendelholt Christensen, miljøchef i kommunen.
-Fra kommunal side har vi flyttet rundt på store jordmasser, fået lagt rør og drænet, så området kan håndtere store regnmasser som led i et klimaprojekt. Så godt så fint. Men så er filosofien, at området skal bruges både af Vadgård Skole og de børneinstitutioner, der ligger lige ved siden af. Det er der nedsat et såkaldt paragraf 17 stk. 4 udvalg, der skal tage sig af. Det vil sige masser af borgerinddragelse. Udvalget har bl.a. været inde over udnyttelsen af nogle arealer ved rådhuset, og nu skal der holdes et møde i udvalget igen i november, hvor der skal tales om udnyttelsen af området ved Vadgård, siger Pia Vendelholt Christensen.
-Vi fik i kommunen for et par år siden et beløb på 250.000 kr. De penge er øremærket til brug i Vadgård. Og pengene skal bruges til ting, der kan fremme de fysiske aktiviteter. De skal ikke bare bruges på et enkeltstående arrangement, siger hun.
Beboerne i Vadgårdsparken og på Kong Hans Alle har længe undret sig over, at der ikke skete noget. Og nu vil kommunen sende et postkort ud til alle beboere for at forklare, hvilke planer og terminer der er. Så i løbet af foråret 2017 skulle der gerne ske ting og sager.

1 kommentar om “Junglen i Vadgård”

 1. Michael Pryner, afdelingsformand i Vadgårdsparken siger:

  Ak ja. Tanken med borgerindragelse er jo god nok, men hvorfor sker der først noget halvandet år efter kommunen gravede området op?

  Her lå i mange år en stor grøn boldbane, som kommunen så omdannede til byggeplads og grusgrav i forsommeren 2015. Siden da har området været ubrugeligt.

  Vadgårdsparken, som er en boligafdeling under Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, er nærmeste nabo, og boldbanen var beboernes grønne plet til fritidssysler indtil kommunen pløjede den op.

  Mod øst har vi i forvejen et stort overløbsbassin med dertilhørende slamlugtgener når vinden er vestlig, og nu er vi minsandten blevet begunstiget med endnu et overløbsanlæg og myggeudklækningsanstalt, nu bare nord for vores boligområde.

  Dejligt at høre, at kommunen satte 250.000 kr. til side til projektet for flere år siden, men hvorfor sker der så først noget i foråret 2017?

  I går trillede en regulær høstmaskine ind og skar ukrudtet i bassinerne ned efter at Gladsaxe Bladet udviste interesse for sagen.

  Super. Det gør jo det hele tilgængeligt igen. Vi glæder os til at der kommer mere vand i bassinerne, så børnene i området kan udfordre deres survival skills.

  Bassinerne er nemlige ikke afskærmede – logikken er, at der kun vand i dem en gang imellem. Tidligere i år sad nogle børn fast i mudderet efter et regnskyl og var ved at drukne, da de legede der.

  Vi havde en dialog med kommunen om området i marts i år, hvor vi bl.a. anbefalede naturlige barrierer ned til bassinerne i form af f.eks. sivbræmmer. Siden da, har vi intet hørt. Så meget for borgerinddragelsen.

  Mødet i “§17, stk. 4”-udvalget er først i november dvs. om to måneder og de skal næppe beslutte, hvordan det endelige anlæg skal se ud.

  Det ville være skønt, hvis kommunen kunne speede planerne for dette område op, så det snart kan bruges af beboerne i Vadgårdsparken og naboinstitutionerne igen.

  Vi glæder os til postkortet, nævnt i artiklen – mon det bliver en beretning fra de varme lande?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top