Præstetanker uge 36
-

Et håb midt i livet
16. søndag efter trinitatis

Vi hænger sammen

Alt hvad vi er, er vi i en sammenhæng, og den væsentligste sammenhæng er de mennesker, vi hænger sammen med. Sådan var det også med Lazarus, der blev opvakt og givet tilbage til sine søstre. Troen påstår, at livet er evigt. Den tro, gør ikke livet her og nu mindre vigtigt. Tværtimod. Alt i livet bliver vigtigere

Det kan du tro

To veninder, stiller indimellem hinanden et spørgsmål, som næsten altid fremkalder en uro, mange tanker, en god følelse og vished og nogen gange tvivl. De kan sende spørgsmålet til hinanden på en kort sms, og nogen gange kan der svares helt kort: Helt sikkert! Det kan du tro! Men oftest svarer hun: Ved ikke rigtigt. Usikkert. Helt sikkert ikke. Første gang hendes veninde stillede hende spørgsmålet, var de ude at gå en lang tur sammen. Og præcis da de kom til det lille sving, hvor vejen gik ned til havet, kom det: Lever du dit liv fuldt ud, Christina? Christina stoppede op, kiggede på sin veninde og sagde: lov mig, at du aldrig mere stiller det spørgsmål igen; lever du dit liv fuldt ud?!

Et banalt spørgsmål

Et sådan spørgsmål skal flettes ind, komme ubemærket, forberedes og siges med meget venlig stemme. Eller måske slet ikke stilles. Christina affærdigede hendes spørgsmål som banalt og lidt mærkeligt. Hvem gør det? Lever sit liv fuldt ud? Hvem kan det? Hvordan gør man det? De gik og snakkede og da de vendte hjem igen, virkede det der spørgsmål slet ikke så banalt længere. Ja, faktisk helt rimeligt. Siden den dag har de indimellem spurgt hinanden, gerne på sms: Lever du dit liv fuldt ud. Nogen gange lidt i sjov og med en smiley, der blinker ironisk, eller hvilken smiley de nu synes dækker bedst den dag, men også tit som en påmindelse om, at livet her på jorden ikke er så langt.

Håbets lys

Påskebudskabet og det kristne håb handler om en dyb og til tider stille glæde, som vover at se alle livets sider. En glæde som findes der, trods det, at vi ikke kan komme uden om, at det også kan gøre ondt. Det kan livet, med det, som det kan byde os og som vi byder os selv.
Evangeliet rummer et håb midt i livet, præcis som livet nu er. Et realistisk og trodsigt håb, om at livet og kærligheden altid er værd at kæmpe for, og at livet og kærligheden lever videre, stadig findes her, hvad der end sker.
Jesus selv sagde engang: jeg er lyset som er kommet til verden for at ingen som tror på mig skal blive i mørket.

Sognepræst
Anne Elise Nielsen
Gladsaxe Kirke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top