Renser jorden uden at grave
Jordrensning-01-35-16.jpg
Jorden bliver i jorden på Gladsaxevej. En særlig teknik gør, at den forurenede jord bliver renset ved at pumpe aktivt kul i undergrunden. Det skaber en proces, hvor olien bliver ”spist” af mikroorganismer. Foto: Kaj Bonne.
-

Grunden ved Uno-X på Gladsaxevej bliver renset på en helt særlig, miljørigtig måde

Umiddelbart vil man tro, at der skal graves, når jorden under en tankstation skal renses. Sådan er det ikke i disse højteknologiske tider.
Således foregår en helt særlig oprensning af Uno-X’s grund på Gladsaxevej. Det er den grund, der sidste år blev meget omtalt i forbindelse med opførelsen af et supermarked, som altså ikke blev til noget alligevel.
Det særlige ved oprensningen er, at man pumper aktivt kul i undergrunden. Mikroorganismerne ”spiser” olien på en naturlig, nedbrydelig måde. Dermed undgår man den omkostningstunge affære med at grave jorden op og køre den væk.
Rensningen udføres af Ejlskov A/S, der er eksperter i jord- og grundvandsforurening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top