Skråninger og vandhuller kan volde problemer
20160831_110458.jpg
Kildeparken-området rummer mange af de udfordringer, som boligselskaberne står overfor i forbindelse med håndtering af regnvandet. Foto: Privat.
-

Boligafdelinger deler erfaringer

Boligafdelingerne Kildeparken, Kildevænget og Marielyst har tilpasset sig klimaforandringerne og gennemført omfattende projekter, der skal sende regnvandet direkte i jorden frem for i kloakken.
Der er gravet grøfter, lavninger, bakker og søer, som skal tage hånd om regnvandet. Men det betyder også stejle skrænter, grøfter tæt på fortov og lavninger, hvor der står permanent vand. Og hvordan plejer man egentlig de nye arealer? Det er der ikke ret mange, der har erfaringer med endnu. Derfor holdt man en fælles workshop, hvor driftsfolk fra boligafdelinger, fagfolk fra Gladsaxe Kommune og eksterne rådgivere mødtes og delte udfordringer og fandt fælles løsninger. Workshoppen viste at der er behov for nye arbejdsgange, nyt udstyr og en forventningsafstemning med beboerne, når de nu skal vende sig til vilde grøftekanter og bakket terræn frem for store jævne græsarealer.
Arrangementet er en del af Gladsaxe Kommunes KlimaKlar-netværket for driftsfolkene i boligforeningerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top