Vi vil hjælpe, hvor det gør en forskel
røde-kors.jpg
De arbejder i hele september måned på at få eleverne på deres gymnasium til at gribe indsamlingsbøsserne og deltage som indsamlere til Røde Kors indsamling den 2. oktober. Foto: Privat
-

”Der er ikke så meget at snakke om. Det er slut med at snakke og i stedet tid til at gøre en forskel”. Sådan fortæller de to 2.g’ere Clara Stræde Andersen og Ewin Akkurt, der er frivillige Røde Kors-ambassadører på Nørre Gymnasium

Clara og Ewin kommer gående i foyeren på Nørre Gymnasium. Clara har en stor pose med, som er fyldt med flyvers, plakater, badges, hjemmelavede skilte og kage. Alle de ting skal de bruge til at sprede budskabet om Røde Kors indsamling den 2. oktober til de andre elever på gymnasiet. Ewin bliver stoppe af nogle piger, der fortæller, at de allerede har tilmeldt sig som indsamlere, så Ewins og Claras arbejde er allerede ved at bære frugt.

Hjælp til Syrien er vigtig
I år samler Røde Kors særligt ind til Syrien og hungersnød i det Syd- og Østlige Afrika og for Ewin er hjælpen til Syrien særlig vigtig.
-Udfordringerne i Syrien rammer noget særligt i mig. Mine forældre kommer oprindeligt fra en landsby i Tyrkiet, som ligger tæt på den syriske grænse. Når min familie og jeg har været dernede på besøg, har vi med egne øjne set, hvor meget der er brug for hjælp, siger hun og fortsætter:
-Jeg har set små piger fra flygtningelejre gå rundt i landsbyen fra dør til dør for at bede om tøj. Der var en lille pige, som fik en alt for stor nederdel, men hun blev så glad for den, at hun tog den på med det samme. Glæden i hendes øjne var ikke til at tage fejl af, fortæller Ewin.
Clara nikker og forklarer, at hun netop har valgt at blive ambassadør og indsamler for Røde Kors, fordi hun gerne vil hjælpe andre mennesker.
-Jeg vil især gerne hjælpe der, hvor det gør en forskel, og det gør det, når det handler om Syrien, fordi de har så meget brug for det, siger hun.

Vil Nørre G gentage succesen fra sidste år?

Sidste år meldte 95 elever fra Nørre Gymnasium sig som indsamlere, og det gjorde Nørre Gymnasium til det gymnasium, der havde flest indsamlere i Hovedstaden.
Ewin og Clara har ambition om at gentage succesen fra sidste år.
-Vi har været rundt i klasserne for at fortælle om indsamlingen, og i frikvarteret lavede vi en lille bod, hvor folk kunne stille spørgsmål, få hjælp til at tilmelde sig eller bare få et stykke kage. Der er allerede 46 elever, som har meldt sig, så vi er godt på vej, når man tænker på, at det er første dag, siger Ewin, der vil bruge resten af september på at få dem, der er lidt sværere at overtale, til at melde sig.
Clara har hørt nogle elever snakke om, at det kan virke grænseoverskridende at ringe på fremmede personers dør.
-Men så fortæller vi, at man sagtens kan følges rundt på en rute. Ewin og jeg har for eksempel meldt os til at samle ind sammen, så vi kan følges rundt på ruten og derfor ikke behøver at gå alene. Så er det ikke nær så grænseoverskridende.

Bliv indsamler

Hvis Ewin og Clara får over 100 elever til at tilmelde sig som indsamlere, er Nørre G med i kampen om en koncert på gymnasiet med selveste MØ. Hvis over 50 elever tilmelder sig, kan gymnasiet vinde en fest med Lågsus fra P3.
Røde Kors samler ind d. 2/10 fra kl. 11-14 i hele landet, og hvis du vil melde dig som indsamler skal det gøres via www.indsamler.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top