Arbejdsevnerne prøves af
-

Som medlem af byrådet for Enhedslisten og som formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vil jeg anerkende Emilie Nielsen for de berettigede bekymringer over kontanthjælpsreformerne, hun udtrykker i sit læserbrev 4. oktober. Emilce har en pointe i, at borgere der bliver ramt, bør rette deres vrede mod de partier, der har vedtaget reformerne og ikke mod de sagsbehandlere, der skal administrere dem.
Jeg ser 3 problemstillinger i Emilces indlæg, som jeg her vil redegøre for med faktisk input fra forvaltningen.
I forhold til kravet om et vist antal timers arbejde for at undgå nedsættelse af ydelsen, har jobcenteret sat massivt ind med oplysning og tilbud om ordinært deltidsarbejde. Med ganske få timers arbejde om ugen kan borgeren ikke alene undgå at få nedsat kontanthjælpens timesats, men også komme under kontanthjælpsloftet og dermed undgå nedsatte boligydelser. Borgere med nedsat arbejdsevne vil løbende blive vurderet, om de skal undtages for arbejdskravet.
Nogen vil komme i et individuelt tilrettelagt ressourceforløb med virksomhedsplacering, træning eller rusmiddelsbehandling og andet. Af de forløb, der er afsluttet dags dato, er 7 afsluttet med ordinært arbejde og 29 med bevilling af førtidspension. Det at Gladsaxe grundigt får afprøvet borgerens arbejdsevne har fået den konsekvens, at flere har fået bevilget førtidspension.
Trods denne indsats vil der være nogen, der bliver ramt økonomisk af reformerne, og her glæder det mig, at Enhedslisten har medvirket til, at der afsættes flere penge til enkeltydelser, som psykolog, tandlægebehandling, samvær, husleje m.m. i 2017 budgettet.

Flemming Holst
Medlem af byrådet
for Enhedslisten
Formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top