annonce
Gladsaxe i vækst
Erhvervskonference-2016-010.jpg
Kommunaldirektør Bo Rasmussen interviewer Katrine DiBona fra Novo Nordisk. Foto: Kaj Bonne.
-

Det går fremad for Gladsaxes virksomheder, der omsætter for et voldsomt milliardbeløb

I onsdags vedtog Gladsaxe Byråd en ny erhvervspolitik – Virksomhedernes vækst og velfærd i Gladsaxe. Torsdag blev erhvervspolitikken så meget passende præsenteret på Gladsaxe Erhvervskonference 2016, der blev holdt hos det rådgivende ingeniørfirma Moe på Buddingevej.
Moe er en af de nyere virksomheder i Gladsaxe, og virksomheden er i øjeblikket inde i en vækst. Direktør Christian Listov-Saabye kunne berette, at da Moe kom til Gladsaxe i 2013 var der 270, nu er der 380. Den positive udvikling ventes at fortsætte.
I det hele taget kan mange virksomheder i Gladsaxe spille de positive toner. Således omsatte Gladsaxes virksomheder for ikke mindre end 118,5 milliarder i 2015. Til sammenligning omsætter Danmarks 98 kommuner tilsammen for 250 mia., heraf er Gladsaxe Kommunes omsætning 4,5 mia.
Henover finanskrisen er jobvæksten i Gladsaxe steget med 16 procent til i alt 36.500 medarbejdere. Rundt om bordene var de fleste smil da også brede, da deltagerne diskuterede mulige samarbejdsmuligheder for fremtiden.
Det var også noget af det, som administrerende direktør Peter Sørensen fra en af Gladsaxes ældste virksomheder Dyrup A/S, der kom til kommunen for 72 år siden. Som et illustrativt eksempel på samarbejde mellem virksomheder i Gladsaxes gamle industrikvarter gav han et eksempel på snerydning. Det kan naturligvis overføres til videndeling og et mere integreret samarbejde.
Jørgen Ole Kjær, direktør for Spiromagic A/S, anbefalede brug af Væksthuset: – Vi får henvendelse fra mange håbefulde opfindere, og nogle af dem kan vi så sende videre til Væksthuset.
Gladsaxe er en del af metropolregionen Greater Copenhagen – Københavnsområdet, Skåne og Bornholm – med fire millioner indbyggere. Her hører Gladsaxe til blandt vækstmotorerne. Den største udfordring, som Katrine DiBona, Head of R&D Policies and Trends hos Novo Nordisk, omtalte, var at gøre Greater Copenhagen kendt ude i den store verden.
erhvervskonference-2016-024
Adm. direktør Christian Listov-Saabye fra den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe fik grinene frem hos deltagerne på erhvervskonferencen. Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top