Letbanen sendes i udbud
Letbane-11-42-16.jpg
Borgmester Karin Søjberg Holst, direktør Mikael Lyngsfeldt, regionsformand Sophie Hæstorp Andersen og administrerende direktør Christian Listov-Saabye talte om perspektiverne ved den kommende Letbane. Fra det rådgivende ingeniørfirmas MOEs vinduer kan man se Gladsaxes Kommunes vigtigste trafikknudepunkt Buddinge Station, som også får tilknyttet en letbanestation. Foto: Kaj Bonne
-

Politikere besøgte det rådgivende ingeniørfirma MOE for at drøfte perspektiverne ved det store projekt

Tirsdag i sidste uge besluttede transportminister Hans Christian Schmidt at sende Hovedstadens Letbane i udbud. Det skete efter en uvildig granskning af økonomien foretaget af Ernst & Young. Her blev det foreslået, at der afsættes yderligere 360 mio. kr. i bygherreudgifter til i alt 530 mio. kr. de 360 mio. kr. tages fra reserverne.
– Vi deler ikke transportministeriets udlægning af den uvildige rapport. Men det vigtigste er, at Letbanen nu kan komme i udbud, og det sker sidst i denne måned, sagde formanden for Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (A).
Dagen efter, at det blev kendt, at transportsministeriet og forligskredsen bag Grøn Transportpolitik-forliget sendte Letbanen i udbud, var regionsformanden sammen med Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A) på besøg hos det rådgivende ingeniørfirma MOE A/S på Buddingevej lige ved siden ad Buddinge Station.
Her drøftede formanden og borgmesteren perspektiverne for Letbanen med MOEs administrerende direktør Christian Listov-Saabye og direktør Mikael Lyngsfeldt.
Regionsformanden ville gerne vide, hvorfor MOE netop havde valgt Buddinge, da firmaet for tre år siden manglede plads og fraflyttede Rødovre Kommune: – Vi var også på udkik efter lokaliteter i Herlev. Men det blev helt klart for os, at den centrale placering i Buddinge var den helt rigtige – især fordi Letbanen allerede var under planlæggelse. Hvis du skal kunne konkurrere med andre virksomheder om kompetent arbejdskraft – og der er jo mangel på ingeniører – så bliver du nødt til at tilbyde medarbejderne lette adgangsforhold, sagde Christian Listov-Saabye.

Værdiskabelse
Som rådgivende ingeniørfirma ser MOE mange muligheder i forbindelse med anlæggelsen af Letbanen: – Det er jo lige præcis det, som vi beskæftiger os med, lød det fra direktørerne.
I samtalen rundede politikere og virksomhedsledere også den værdiskabelse, som Letbanen vil være med til at skabe i nærheden af letbanestationerne. Ligesom man blev enige om, at gamle industriområder – blandt andet også i Gladsaxe – efter mange års dvaletilstand kan komme i spil igen, når Letbanen kører.
Borgmester Karin Søjberg Holst har i årevis kæmpet for Letbanen: – Faktisk siden 2007. Derfor er det dejligt, at vi nu kan sende udbudsmaterialet på 22.000 sider ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top