annonce
På camp i Holland
På-camp-i-Holland.jpg
Nicolai R. Jørgensen fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium havde tid til at skyde tilbage på fotografen under et forsøg med signalbehandling. Foto: Privat.
-

Biotek-gymnasiasten Nicolai R. Jørgensen fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium var udtaget til camp i Eindhoven

Bagsværd Kostskole og Gymnasium har i den grad manifesteret sig på det bioteknologiske område. Skolen sørger allerede for, at eleverne i de sidste to år i folkeskolen kan tilvælge biotek, og eleverne er så på deres femte biotek-år, når de går i 3. g.

Både nationalt og internationalt har eleverne fra Bagsværd demonstreret deres høje faglige niveau. Senest har Nicolai R. Jørgensen fra 5. biotek været en uge i Eindhoven. Den hollandske by er især kendt for Phillips-fabrikkerne og fra fodboldklubben PSV.

Nicolai deltog i campen YBSS – Young Brainport Summer School – sammen med 39 andre studerende fra 20 udvalgte lande fra hele verden.
– Det var en oplevelse at møde så mange andre kulturer. Teoriundervisningen var rimelig hardcore, og det handlede om at holde tungen lige i munden for at følge med. Der blev eksempelvis undervist i plasmafysik og fusion, fortæller Nicolai R. Jørgensen.

Deltagerne deler en fælles interesse for fysik og teknologi: – Og det skabte en helt unik stemning, som både kunne mærkes i teorilokalerne, laboratorierne og når vi havde fri. Heldigvis gik alt ikke op i snørklede ligninger og langtrukne eksperimenter. Alle deltagere var også helt med på at give den max gas til live-koncert på en nærliggende festival eller kæmpe til sidste sveddråbe i de fælles sportslege. Alt i alt var det en virkelig fed uge, og kan varmt anbefales til alle, der også har mod på at vride hjernen en smule, siger gymnasiasten fra Bagsværd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top