- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Superlærling fik legat på 10.000 kr.

Elektriker Alexander Strarup Sørensen fra SIF Gruppen Danmarks bedste elektrikerlærling 2016
Gladsaxe Håndværkerforenings uddannelseslegat var i år fordoblet via en donation fra den tidligere Gladsaxe Installatørforening på 5.000,00 kr.
Legatet blev overrakt i Postsalen på ”Det gamle Posthus” til Elektriker Alexander Strarup Sørensen fra den lokale SIF Gruppen A/S.
Håndværkerforeningens repræsentant i Gladsaxe Erhvervsråd el-instalatør Dan Weibel motiverede legatuddelingen. Alexander Starup Sørensen er siden titlen som Danmarks bedste elektrikerlærling i februar blevet færdig med sin uddannelse hos SIF Gruppen. Alexander behøvede ikke at se sig om efter jobmuligheder. Der stod straks et job klar til ham som udlært i det firma -SIF Gruppen – han havde fået sin uddannelse i, siden han startede som praktikant.
Alexander er Gladsaxeborger, 25 år, bor på Signalvej i Gladsaxe og har foruden sin elektrikeruddannelse en gymnasieuddannelse bag sig. Sideløbende med sine uddannelser er der blevet tid til en aktiv karriere inden for rosporten i Bagsværd Roklub, der har resulteret i at Alexander i 2011 blev udtaget til det danske rolandshold i firer uden styrmand ved U23 VM Amsterdam og i 2012 til U23 VM i Trakai, Litauen og i dag er han træner for Senior B pigeroerne på Bagsværd Sø.
Alexander Strarup Sørensen fortalte i sin takketale, at der ikke på nuværende tidspunkt var planer om at læse videre, men at han bare vil nyde og være glad for at han kan fortsætte trygt i det firma, hvor han har haft sin læretid og kender sine kolleger.