Brændende kærlighed med grønkål
Klima-madkampagne-01-47-16.jpg
Gorm Wisweh interviewer eleverne fra Grønnemose Skole. Til højre ses Tom Vang Knudsen, formand for Miljøudvalget. Foto: Kaj Bonne.
-

Skovbrynet Skole sejrede i klimadkampen med en specialudgave af en mormorret

Pizza-Gorm løb rundt med mikrofonen og interviewede finalisterne i skolekonkurrencen ”Klimamadkampen”. Og der blev gået til den ved hakkebrættet og gryderne. Alle elever var fuldt koncentrerede om deres forehavende. Skovsbrynet Skoles elever lavede ”brændende kærlighed”. Gorm Wisweh, der både er TV-kok og grundlægger af gourmetpizzkæden Gorm’s, sagde: – Det er en jo en rigtig mormorret!
Derefter spurgte han en af pigerne, hvad hun var i færd med: – Jeg hakker grønkål, svarede hun.
– Jeg tror nu ikke, at min mormor kom grønkål i brændende kærlighed, sagde Gorm med et smil, mens han sammen med formanden for Gladsaxe Kommunes Miljøudvalg, Tom Vang Knudsen, overvågede de flittige elever i Enghavegårds Skolens køkken. Imens fulgte alle de andre elever, der tidligere havde været med i konkurrencen, med direkte på live-TV i Enghavegårds Skolens kantine.
Grønnemose Skole havde også kvalificeret sig til finalen, og de lavede en kartoffel- og jordskoksuppe, så de snittede grøntsager, så det var en lyst.
200 elever fra 6. og 7. klasserne på Enghavegård, Skovbrynet og Grønnemose har i de forgangne uger arbejdet målrettet med at udvikle og promovere hver deres klimavenlige ret, ligesom at de er blevet undervist i madens klimapåvirkning og smagssammensætning.
I sidste ende var 7. x fra Skovbrynet Skole bedst. Deres vinderret kaldte de for Klimakærlighed, og den bestod af rodfrugtmos og kalkunbacon, dertil råkostsalat med pærer, æbler og grønkål.
Sådan! En ny spændende ret skal måske med i den ny udgave af Frøken Jensens Kogebog?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top