Byggesjusk i Tobakshaven
Tobaksbyen-01-45-16-.jpg
Anders Schjerning, Ole Nielsen og Morten Kusk er glade for mange ting i deres nye boliger, men de stiller sig uforstående over for, at det skal tage så lang tid at udbedre diverse fejl. Foto: Kaj Bonne.
-

Vand, varme og el virker ikke ordentligt i de nye lejligheder fire måneder efter at beboerne er flyttet ind

Boligerne i Tobakshaven kræver kun et minimum af vedligeholdelse, og der er indbygget sjæl og grøn idyl. Sådan står der på Tobakshavens hjemmeside om lejlighederne i Gladsaxes nye boligkvarter Tobaksbyen, der ligger ved den gamle tobaksfabrik ved Gladsaxe Ringvej.
Men sådan er virkeligheden ikke for de nye beboere, mener Anders Schjerning, Morten Kusk og Ole Nielsen, der flyttede ind i de nye lejligheder i Tobakshaven for over fire måneder siden. Selvom de alle siger, at de er glade for lejlighederne, vil de gerne have udbedret de mange fejl og mangler, der er med deres lejligheder.

Et væld af fejl og mangler
Og man mærker tydeligt, at der er fodkoldt, og at det trækker i Anders Schjernings 90 kvadratmeter store lejlighed, der ellers har et flot åbent køkken, lækre værelser, altan og udsigt over Gladsaxe Gymnasium og Gladsaxe Company House. Lejligheden kostede næsten 3 millioner kroner.
Der er stadigvæk problemer med skæve og utætte døre, der ikke kan låses ordentligt, manglende varmt eller koldt vand, manglende varme, fejl på udsugning, og et væld af andre ting i lejlighederne, fortæller Anders, Morten og Ole, da Gladsaxe Bladet er på besøg 4. november.
Der er også problemer med udenlandske VVS’ere, der ikke taler dansk og engelsk, og derfor ikke får ordnet problemerne ordentligt, når de endelig kommer ud til os.
– Og så er der graverende fejl på el-arbejdet, og andre håndværksmæssige ting, der ikke er udført ordentligt. De lover, at de ordner det mandag, men det bliver aldrig mandag, fortæller Morten Kusk, der er maskinmester og uddannet el-installatør.

Overvejer voldgiftssag
– Selvom der er rigtigt mange positive ting ved lejlighederne, er der altså masser af ting, der stadigvæk ikke er i orden, fortæller Anders Schjerning.
– Vi vil ikke være negative. Det er en rigtig god lejlighed, med fine naboer, men vi er flyttet for tidligt ind. Vi vil bare gerne have, at tingene kommer i orden nu. Noget er ordnet, men meget er ikke, og hvad sker der, når det bliver vinter, og nogle af os ikke har varme, tilføjer Ole Nielsen.
Beboerne i lejlighederne i Tobakshaven overvejer derfor, at lægge en fælles voldgiftssag imod bygherren Maycon Ejendomsudvikling, for at få ordnet tvisten, fortæller Anders Schjerning, Morten Kusk og Ole Nielsen.

Bygherren beklager og lover hurtig udbedring

Beboerne er mindre optimistiske

Ifølge bygherren i Tobakshaven, Maycon Ejendomsudvikling, har firmaet ordnet de fleste af de fejl og mangler, som beboerne i Tobakshaven igennem de sidste fire måneder har døjet med og klaget over.
8. november sendte projektleder på Tobaksbyen, Jonna Løth fra Maycon, en mangelliste til beboerne i Tobakshaven, med 39 fejl og mangler i lejlighederne, der dækker alt fra vinduer, der ikke kan åbne og utætte hoveddøre, til knækkede badefliser og fejl i gulvvarmeanlæg.

Løber ikke fra ansvaret
-Vi er de første til at beklage, at der var fejl og mangler i nogle af lejlighederne ved afleveringen, men vi har hele tiden haft en positiv dialog med boligejerne i Tobakshaven. Vi ønsker på ingen måde at skubbe ansvaret fra os, skriver Jonna Løth i en mail til Gladsaxe Bladet.
Ifølge Jonna Løth, er problemet ikke mindst, at de har været tvunget til at skifte totalentreprenøren ud med fagentreprenører, og at håndværkere for tiden har længere ventetid.
– På generalforsamlingen med Tobakshavens Ejerlejlighedsforening, den 3. november, blev det drøftet, at de sidste mangler skulle udbedres, forsikrer hun.

17 grader i stuen
Den forklaring giver beboer i Tobakshaven Anders Schjerning, der var med til mødet, dog ikke meget for.
Han siger, at mangellisten fra bygherren i sig selv er mangelfuld. At Jonna Løth, i en mail til Gladsaxe Bladet 8. november, skriver, at der ”kun udestår afhjælpning af meget få mangler” i hans lejlighed, synes han er at bagatellisere problemet.
– I dag [den 9. november] har vi fået fikset vores altanlys, så vi mangler stadig at få skiftet vindueshåndtag, sat tætningslister op, ordnet lyset i entreen og gulvvarmen, ordnet det kolde vand og så videre. De sidste to dage har vi ikke haft varme i lejligheden, og lige nu er der 17 grader. Jeg synes ikke, at det er småsager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top