Genbrugsstation forbedres med fortiden i centrum
-

Gladsaxe Kommune starter udvidelsen af genbrugsstationen på Turbinevej, så den bliver større og mere brugervenlig, med den fredede gravhøj Sneglehøj i centrum

Mere omfattende genbrug, der kræver bedre sorteringsforhold. Manglende plads og dårlige trafikforhold. Dårligt indeklima, tunge løft op ad trapper og manglende brugervenlighed.
Det er nogle af problemerne, som Gladsaxe Kommune vil løse med en ombygget genbrugsstation, der skal stå færdig i 2020. Målet er, at de cirka 300.000 besøgende, der hvert år bruger genbrugsstationen på Turbinevej, får bedre forhold og en bedre oplevelse.

Øget brugervenlighed
Brugerne af den nye genbrugsstation vil få bedre plads, og der vil være bedre trafiksikkerhed for bilister og cyklister, fordi lastbilerne skal køre adskilt fra bilerne og skiltningen forbedres, fortæller formand for Miljøudvalget i Gladsaxe Kommune, Tom Vang Knudsen.
Affaldssorteringen skal også forbedres og containerne graves ned, så det bliver lettere at smide tunge ting i dem.

Rekreativt område
Og så er der den over 3000 år gamle fredede gravhøj Sneglehøj, der som fortidsminde skal være centrum for et sammenhængende grønt, rekreativt område, inden for genbrugsstationens område.
Her skal besøgende skoleelever og andre kunne komme på rundvisning og lære om områdets fortid, eller bare slappe af og spise en madpakke.
Arbejdet starter i første halvdel af 2019 og forventes færdigt engang efter sommerferien i 2020. Mens det pågår, vil man kunne bruge en midlertidig genbrugsplads, der så vidt muligt vil komme til at ligge på Turbinevej. Pladsen vil kunne modtage de mest almindelige typer affald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top