annonce
Gymnasiet er ikke alt
Rollemodeller-01-47-16.jpg
7. b på Enghavegård Skole hørte rollemodellerne Jonas’ og Dorthes erfaringer med erhvervsuddannelserne. Bagest ses lærer Jacob Pedersen. Foto: kaj Bonne
-

En erhvervsuddannelse er et attraktivt alternativ til gymnasiet

Dorthe og Jonas hører til de 60 rollemodeller, som Erhvervsskolernes Elevorganisation har uddannet til at tage rundt til 300 danske folkeskolers 7. og 8. klasser for at åbne skoleelevernes øjne for erhvervsuddannelserne.
I sidste uge besøgte de Enghavegård Skole i Mørkhøj, hvor de fortalte om mange af de gode ting, som erhvervsuddannelser tilbyder. Det foregik yderst pædagogisk, og eleverne i 7. b hørte så nøje efter, at lærer Jacob Pedersen ikke behøvede at tysse på dem.
Det forholder sig sådan, at blot 18,4 procent af en årgang vælger en erhvervsuddannelse, mens næsten 75 procent søger over i gymnasiet efter 9. klasse.
7. b fik en tipskupon, hvor de skulle svare på 13 spørgsmål. Dorthe og Jonas gennemgik svarene sammen med eleverne. Ud af de 19 elever svarede for eksempel 14 rigtigt på, at erhvervsskoleeleverne har mere fritid end gymnasiasterne. Knap så mange svarede rigtigt på, at eleverne på erhvervsuddannelse tjener mere end gymnasiasterne. Mange lærlinge får 6.-8.000 kroner før det fyldte 18. år, mens gymnasiaster først kan modtage SU, når de er fyldt 18. De fleste i 7. b vidste også, at kroppen slides mere, når man tager en erhvervsuddannelse.
– Men vigtigst af alt, så skal I vælge, hvad I selv har lyst til. I skal ikke vælge ud fra, hvad jeres forældre eller jeres venner synes, I skal gøre, sagde Jonas og Dorthe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top