Handelsforeninger slår sig sammen
-

For at styrke handelslivet i Gladsaxe har handelsforeningerne i Bagsværd og Søborg besluttet at slå sig sammen. Kommunen støtter initiativet

Handelslivet skal have det bedre i Gladsaxe. Det er der bred enighed om mellem kommunen og handelsforeningerne i Bagsværd og Søborg. Derfor er handelsforeningerne gået sammen i en ny Cityforening, der skal styrke de to bymidter. Initiativet støttes økonomisk af Gladsaxe Kommune med 1 million kroner for de første tre år.
De tre initiativtagere indkalder til morgenmøde tirsdag den 8. november fra kl 8.00-9.45 i Gladsaxe Håndværkerforening, Søborg Hovedgade 79. Her præsenteres projektet for alle interesserede, hvilket vil sige detailhandlere, grundejere og alle med interesse i detailhandel og levende bymidter. På mødet vil Jan Birk Knudsen, citymanager i Ikast-Brande Kommune, fortælle om sit arbejde i det midtjyske, hvor citymanageren bl.a. koordinerer arrangementer, har et opsøgende virke for at undgå tomme butikslokaler samt medvirker til et varieret butiksudbud.
Mange fordele
Netop det koordinerende arbejde er noget af det, som ægteparret Glenn og Mie Swärd, hhv. formand og kasserer i Handelsforeningen Bagsværd By, ser frem til: – Han kan også være med til at styrke dialogen mellem butikkerne internt. Både Søborg og Bagsværd har mange små specialbutikker, hvor det kan være svært for den enkelte at finde den fornødne tid – det kan en citymanager også arbejde med, ligesom han måske nemmere kan få alle butikker med i foreningen, så vi undgår gratisterne. Vi er også glade for kommunens velvilje i sagen.
Glenn og Mie Swärd nævner også muligheden for, at Cityforeningen kan sørge for fælles leje eller indkøb af materiel til både Go’Nat Bagsværd og Søborg Natten.
Niels Nebeling, formand for Handelsforeningen for Søborg Omegn, roser også kommunens engagement: – Det er glædeligt, at detailhandlen prioriteres af byrådet, så handelslivet forbedres for borgerne. Fremadrettet bliver dialogvejen ganske givet kortere, så vi undgår de hovsaløsninger, som vi tidligere har set. Vi har en ambition om at gøre noget andet, for hvis man gør, som man plejer, så bliver det, som det plejer. Butikkerne i bymidterne skal være attraktive for byens borgere, ellers søger de andre steder hen. Med ansættelsen af en citymanager er det meningen at hæve ambitionsniveauet.
Niels Nebeling er meget positiv over for kommunens visioner i projektet, så derfor undrer han sig i samme moment over kommunens ihærdige indsats for at understøtte et butikscenter på 1000 kvadratmeter på Magle Torv: – Forvaltningen indstillede, at man ligesom centret i Haspegårdskvarteret droppede tankerne om Magle Torv. Men det vil politikerne ikke. Men jeg forstår ikke, at man på den ene side vil støtte bymidten i bl.a. Søborg og samtidig fjerner noget af indtjeningsgrundlaget for butikkerne. På samme måde som vi succesrigt gjorde indsigelse mod opførelsen af en Rema 1000, vil vi også gøre det denne gang.

Tilmedling
På morgenmødet næste tirsdag deltager medlemmerne af Gladsaxe Kommunes økonomiudvalg. Der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål.
Tilmelding og spørgsmål: Christina Hoffer,
chrhof@gladsaxe.dk 3957 5044 eller Steve Stusgaard, vin@bagsvaerd.dk 4498 0637.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top