Ihærdighed blev belønnet
Kulturprisen-2016-44-16.jpg
Jacob Hedelund Sørensen har i mange år ydet en stor indsats inden for spejderbevægelsen, og det blev honoreret med årets ungdomslederpris. Foto: Kaj Bonne.
-

Spejderleder fik vendt udviklingen i den positive retning og fik lederpris.

Jacob Hedelund Sørensen fra 2. Lyngby Optaya, Det Danske Spejderkorps mod-tog i onsdags årets ungomdslederpris. Indstillet af sine spejdervenner.
– Der er mange gode grunde til, at du får prisen., sagde borgmester Karin Søjberg Holst, da hun delte prise ud
– Du har været tropsleder for de unge i alderen 12-16 år i over 20 år, og inden da var du assistent for de yngre spej-dere.
– Du måtte klare lederopgaven alene i mange år, fordi der manglede ledere. Men du formåede alligevel at lave godt spejderarbejde, og du har haft stor succes med at fastholde de unge.
Lige nu er I tre i tropsledelsen, og der kommer nye unge ind udefra. Det er normalt meget svært at få nye spejdere i denne aldersgruppe, så det er flot, når det sker.
Det kan være en svær aldersgruppe at holde på, men mange fortsætter heldigvis som seniorer og assistenter og bliver derefter ledere.
Du har deltaget på alle sommerlejre, siden du startede som spejder i 1987. Lige på nær en enkelt i 2008: Da spejder-gruppen skulle på sommerlejr i Tjekkiet måtte du blive hjemme, for du var lige blevet far.
I spejdergruppen har det lige siden 1950 været en tradition med påske-hike til Hallands Åsen.
Det er fem dages vandretur for de store spejdere og lederne.
Her deltager du også altid, Jacob. Og du bruger meget tid på at sikre, at nye tropsmedlemmer får lyst til at deltage og lærer at klare turen selv.
Og du er også aktiv på landsplan.
Du har været med til at lave kurser i efterårsferien, hvor de unge lærer om projektledelse gennem praktisk lejrarbejde.
Og du deltager også i planlægningen af større arrangementer.

Sikkerhed på lejr
For eksempel har du kastet dig ind i ”Beredskabsgruppen” på den store fælles ”Spejdernes Lejr”, som skal holdes til næste år. Her er du med til at sørge for, at der er styr på brand og sikkerhed på hele lejren.
Og så fik Jacob overrakt prisen på de 10.000 kr., diplom og blomster og på vej tilbage til vennerne blev han hyldet af dem med en traditionel spejderhilsen: Tjickerlicker, tjickerlicker, tjau, tjau, tjau, bommerlacker, bommerlacker, bau, bau, bau
tjickerlicker, bommerlacker, zis, bom, bah, Det Danske Spejderkorps rah, rah, rah.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top