Ingen planer om at fjerne træerne på Magle Torv
-

Henrik Ahnfeldt-Mollerup mente i Gladsaxe Bladet, at kommunen har til hensigt at fjerne træerne på Magle Torv for at give plads til en ny, stor lokalbutik. Det har intet på sig. Byrådet har besluttet at sende et forslag til tillæg til Kommuneplan 2013 i høring.
Kommuneplan 2013 giver mulighed for, at to nye lokale dagligvarebutikker, én i Haspegård kvarteret og én i Maglegård kvarteret. Muligheden for dagligvarebutikker i de to kvarterer er baseret på en analyse af butiksdækningen, der viser, at forsyning med dagligvarebutikker i de to kvarterer ikke er tilfredsstillende med hensyn til afstanden til andre indkøbsmuligheder.
Forslag til tillæg 20 til kommuneplan 2013, som Byrådet har sendt i høring, fjerner muligheden for en lokal butik i Haspegård. Byrådet mener dog fortsat, at Maglegård er underforsynet med dagligvarebutikker. Derfor fastholdes muligheden for en lokal butik i Maglegård, hvilket nu er nærmere præciseret til Magle Torv.
Placeringen på Magle Torv er valgt, da torvet ligger midt i Maglegård kvarteret og har en større afstand end 500 meter fra både Søborg Hovedgade og lokalcenteret på Gladsaxevej, og fordi der her tidligere har været butikker.
Jeg kan oplyse, at vi ikke har modtaget konkrete ønsker fra en bygherre om at placere en butik på Magle Torv, og mit ønske har alene været at give mulighed for, at de eksisterende butikslokaler kan omdannes til en mindre dagligvarebutik.

Borgmester
Karin Søjberg Holst (A)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top