Intelligent tunnelbelysning
tunnellys.jpg
Tunnelbelysningen indvies ved tunnellen nær Gladsaxe Fort ved motorring 3 i indadgående rentning. Foto: Privat.
-

På Farumruten installerer Gladsaxe Kommune en ny smart belysning i tunnellerne
I løbet af denne måned afslutter Gladsaxe Kommune installationen af ny intelligent tunnelbelysning. Den nye belysning er både et funktionelt og scenografisk lys, der skal give en bedre og mere tryg oplevelse, når man cykler i gennem den længste tunnel på Farumruten.
Den nye belysning er intelligent og tilpasser sig tidspunktet på dagen og året og sørger for, at der altid er optimal belysning i tunnellen. Belysningen tilpasser sig lyset udenfor og skal på den måde være med til at mindske følelsen af at være blændet, når man kommer ind i tunnellen fra skarpt dagslys og omvendt sikre optimal belysning, når det er mørkt.
Tunnelbelysningen indvies mandag den 28. november kl. 16-18 ved tunnellen nær Gladsaxe Fort under motorring 3 i indadgående retning. Til indvielsen vil borgmestrene fra Gladsaxe og Furesø være til stede. Furesøs borgmester vil ankomme på cykel fra Farum. Ved tunnelen vil der være mulighed for at få sin cykel efterset af en cykelsmed, så den er klar til vinteren, og der bydes på kaffe.

3 kommentarer om “Intelligent tunnelbelysning”

 1. Casper Jensen siger:

  Lad os håbe at Københavns kommune snart tager “super”cykelstien alvorligt, så cyklister også kan komme det sidste stykke ind til byen i oplyst tilstand.

 2. Hans Henrik Jensen siger:

  Det er et fint initiativ – lys betyder helt sikkert noget for trafiksikkerheden og for oplevelsen af tryghed.
  Derfor er der også behov for at udbygge cykelrutens belysning udenfor tunnellerne. Det er surrealistisk at cykle fra Bellahøj ud over mosen og som man ledes væk fra motorvejen, hvor den starter, sænker mørket sig på cykelstien. Der er masser af lys på motorvejen, hvor behovet egentlig ikke er stort. Men cykelstien er mørk. Det stiller krav til cykellygter langt udover lovkravet, at færdes sikkert fra Bellahøj og nordover. Det kunne være interessant at se, hvor langt man kunne komme med f.eks. solceller og LED lamper til stibelysning på den strækning, hvor der er ret mange pendler cyklister.

 3. Kasper Olesen siger:

  Helt enig med Hans Henrik Jensen. Stykket ved Utterslev mose er nærmest angstfremkaldende, buldermørkt. Men det tilhører vel Københavns Kommune?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top