- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Mysteriet om de stjålne hortensiaer

Beboer på Kålmarken har fået sig nogle overraskelser

Finn Engehardt på Kålmarken 24 havde nogle meget flotte hortensiaer rundt omkring i den store have. Det har han så ikke mere. For de er skåret ned – nærmest til roden.
-Og jeg fatter absolut ingenting. Vi gik ud for at handle onsdag og torsdag middag. Og da vi kom hjem, blev vi mødt af nogle meget sørgelige syn. I første omgang var det gået ud over en lang række planter forrest i haven. Det er altså sin egen sag at begynde at skære i hortensiaer, der har nogle meget tykke stængler, men der var gået ganske grundigt til værks, fortæller Finn Engehardt.
Beruset af succesen gik tyvene så til værks igen om torsdagen. Denne gang vovede de sig om bag i haven, der er meget stor, og her blev der så skåret løs med stor energi en gang til. Og det er gået ud over voldsomt mange planter.
-Jeg tror, at formålet med tyverierne er at skaffe nogle blomster, som man kan farve med sølvfarve eller guldfarve og så bruge dem i juledekorationer, siger Finn Engehardt.
Tyverierne er altså foregået i fuldt dagslys, men huset har stået tomt i en forholdsvis kort periode, så umiddelbart tyder det på, at tyvene ikke bare lige er kommet forbi, men har holdt huset og grunden under opsyn.