Dagli’Brugsen indbød til en række forrygende smagsoplevelser
– I vil føle det som Paulus, da han så lyset i ørkenen. Der er en dato før 3. november 2016, og der er en dato efter.
En af landets førende vinkendere, Karsten Riis Laursen, var manden i centrum, da Dagli’Brugsen Mørkhøj havde 35 interesserede til portvinssmagning. Det blev en stor aften, hvor Karsten Riis Laursen med lige dele vid og humor førte mange nye disciple ind i portvinens verden. Deltagerne lærte at kende forskel på basisportvin, ruby, tawny, branco, vintage og colheita.
De liflige dråber blev fyldt op i store vinglas: – Isenkræmmeren kalder de små fingerbøl for portvinsglas, men der findes hverken rød-,
hvid- eller portvinsglas. Der findes kun vinglas, og de skal være store, sagde kenderen, der på standup-manér bombarderede deltagerne med behørige anekdoter. Aftenen sluttede med ost og pølse til portvinene:
– Portvin kan gå til al slags mad. Man kan sammensætte en menu med forret, hovedret og dessert med tilhørende portvine, afslørede Riis Laursen, som sluttede en interessant aften med ordene:
– Det er en misforståelse at tro, at man ikke kan more sig uden alkohol, men det er heldigvis en misforståelse, der sjældent opstår…
Og Paulus?
Ja, han drak portvin i Mørkhøj!