Paulus drak portvin i Mørkhøj
Paulus-drak-portvin-i-Mørkhøj.jpg
Ingrid Wolf og Nynne Skok var debutanter til portvinssmagningen. Trods aldersforskellen var de fuldkommen enige om, at det bliver ikke sidste gang, at de er til portvinssmagning. Her ses de med aftenens vært, uddeler Casper Andersen. Foto: Kaj Bonne.
-

Dagli’Brugsen indbød til en række forrygende smagsoplevelser

– I vil føle det som Paulus, da han så lyset i ørkenen. Der er en dato før 3. november 2016, og der er en dato efter.
En af landets førende vinkendere, Karsten Riis Laursen, var manden i centrum, da Dagli’Brugsen Mørkhøj havde 35 interesserede til portvinssmagning. Det blev en stor aften, hvor Karsten Riis Laursen med lige dele vid og humor førte mange nye disciple ind i portvinens verden. Deltagerne lærte at kende forskel på basisportvin, ruby, tawny, branco, vintage og colheita.
De liflige dråber blev fyldt op i store vinglas: – Isenkræmmeren kalder de små fingerbøl for portvinsglas, men der findes hverken rød-,
hvid- eller portvinsglas. Der findes kun vinglas, og de skal være store, sagde kenderen, der på standup-manér bombarderede deltagerne med behørige anekdoter. Aftenen sluttede med ost og pølse til portvinene:
– Portvin kan gå til al slags mad. Man kan sammensætte en menu med forret, hovedret og dessert med tilhørende portvine, afslørede Riis Laursen, som sluttede en interessant aften med ordene:
– Det er en misforståelse at tro, at man ikke kan more sig uden alkohol, men det er heldigvis en misforståelse, der sjældent opstår…
Og Paulus?
Ja, han drak portvin i Mørkhøj!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top