Skiltning og tilsyn ved vejarbejde halter
Skiltning-og-tilsyn.jpg
Cyklistforbundet vil undgå flere ulykker, som den på hjørnet af Søborg Hovedgade og Maglegårds Allé. Foto: Peter Kenworthy
-

Cyklistforbundet vil have skærpet tilsyn og bedre skiltning ved vejarbejde, efter ulykken på Maglegårds Allé, hvor en kvinde blev dræbt af en højresvingende lastbil

Skiltningen kan meget vel have spillet en rolle, i forbindelse med den tragiske ulykke sidste mandag, hvor en cyklist blev dræbt af en højresvingende lastbil, skriver formand for Cyklistforbundet i Gladsaxe, Peter Bo Nielsen, i en mail til Gladsaxe Bladet.
Han kalder i mailen skiltningen i krydset for ”forvirrende, selvmodsigende og ulovlig.”
– På stedet var der skiltet højresving forbudt, men samtidig var der en ulovlig tavle, som ikke kunne ses fra cykelstien, hvorpå der stod, at arbejdskørsel var tilladt. Men også i den anden ende af Maglegårds Allé er der problemer med skiltningen.

Cyklistsikkerhed skal have topprioritet
I de seneste måneder, har cyklister og andre trafikanter i Gladsaxe flere steder været udsat for tilfælde af manglende eller forvirrende skiltning ved vejarbejder.
Cyklistforbundet vil derfor opfordre Gladsaxe Kommune til at skærpe tilsynet ved vejarbejder, både i forhold til skiltning og omkørsler.
– For cyklisternes sikkerhed bør have topprioritet i den kommune, der netop er blevet kåret som årets cykelby, skriver Peter Bo Nielsen.
Gladsaxe Kommune blev kåret til årets cykelkommune i 2016, blandt andet på grund af kommunens arbejde for at forbedre trafiksikkerheden for cyklister.

Få trafikdrab
Der sker dog heldigvis kun relativt få trafikdrab i Gladsaxe. Sidste år blev en ung knallertkører slået ihjel på Triumfvej, og i 2008 blev en kvindelig cyklist dræbt, også i krydset Søborg Hovedgade/Maglegårds Allé. Sidenhen er der blevet sat lysregulering op i krydset.
Ifølge en brugerundersøgelse af Gladsaxe-borgernes transportvaner og holdninger til forholdene for cyklister fra 2015, følte 69 procent af de adspurgte cyklister sig sikre eller meget sikre i trafikken i Gladsaxe Kommune. Syv procent følte sig usikre og én procent meget usikre.
Flere af de borgere, der følte sig usikre, pointerede, at man som cyklist på Søborg Hovedgade var udsat. Blandt andet for ”højresvingsbilister der ikke ser sig for.”
På landsplan er 40 mennesker blevet dræbt i højresvingsulykker i de seneste ti år. I samme periode er 90 mennesker kommet alvorligt til skade, og 28 kommet lettere til skade i højresvingsulykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top