- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Skov i Værebro skal lokke folk udenfor

Forpladsen i Værebro Park forvandlet til en sneklædt granskov

Vinteren er på vej med sne og kulde, og de fleste i Danmark trækker sig indendørs og sætter sig til rette i sofaen. Værebro Vinterskov er et initiativ skabt under Social Balance i Værebro, der er et partnerskab mellem Gladsaxe Kommune, DAB/GaB og afdelingsbestyrelsen.
Vinterskoven skal nytænke, hvordan de fysiske omgivelser kan stimulere mere liv på forpladsen ved at indsætte nye, midlertidige fysiske rammer. I løbet af vinteren fra 1. december til og med uge 7 i vinterferien 2017 vil der kobles aktiviteter på Vinterskoven, der skal bringe liv i skoven på forpladsen.

Fysiske rammer
Det kan være en udfordring at få beboerne og borgerne i lokalområdet til at komme udenfor, når vi går en kold og mørk tid i møde. Derfor opstilles lys– og sneklædte grantræer for at bryde mørket og invitere beboere og andre borgere udenfor i den fortryllende granskov. Et telt vil blive opstillet som ramme for aktiviteter for at engagere og aktivere beboerne til at deltage i de planlagte arrangementer i løbet af vinteren. Det vil være muligt i hele perioden for beboerne at foreslå og engagere sig i arrangementer, der facilite-res i samarbejde med Værebro Parks beboerhus. For flere oplysninger følg med løbende på Værebro Parks Facebookside ”Beboerhuset i Værebro Park” eller på Gladsaxe Kommunes hjemmeside under ”Det sker i Gladsaxe”.

Indvielse af Vinterskoven
Vinterskoven skydes i gang ved et indvielsesarrangement torsdag 1. december kl. 16 med taler, musikalsk indslag samt æbleskiver og varme drikke. Gladsaxes grønne pigespejdere laver bål og snobrød, og der er denne aften mulighed for at nyde Beboercafé-ens aftensmad i granskoven. Tag overtøjet på, dine børn under ar-men og kom udenfor, så vi kan udforske byrummet og nyde den oplyste, sneklædte Vinterskov i den kolde tid