Ulovligt skilt i dødsulykke
Skilte-3-dokumentation.jpg
Dette skilt var lovligt, fordi man havde fået en såkaldt gravetilladelse Foto: Peter Kenworthy
-

Dræbt cyklist kunne køre ligeud i god tro

Højresvingsulykken, der forrige mandag kostede en 38-årig enlig mor med fire børn livet ved lyskrydset ved Maglegårds Allé, burde aldrig have kunnet finde sted.
Af den simple grund, at lastbilen slet ikke måtte svinge til højre.
– Når man får den slags opgaver, får man en kommunal tilladelse til at sætte skilte op – en såkaldt gravetilladelse. Og kommunen havde givet tilladelse til et trafikskilt, der fortalte, at højresving er forbudt. Så kunne folkene fra entreprenørfirmaet Kamco arbejde der med at lægge fjernvarmerør ned, fortæller Ole Skrald Rasmussen, der er formand for trafik- og teknikudvalget.
– Vi havde altså ikke givet tilladelse til, at der blev sat et skilt op et andet sted med teksten ”arbejdskørsel tilladt”, siger han.
– Vi har gravetilladelse på, at der er højre- og venstresving forbudt. Jeg ved ikke, hvem der har sat det skilt op (ved indkørslen til Maglegårds Allé, hvor der står ”arbejdskørsel tilladt”). Ellers har jeg ikke mere at sige. Vi afventer politirapporten, siger Kim Boldrup fra Kamco. Han er projektleder på arbejdet ved Maglegårds Allé.

skilte-4-dokumentation
Dette skilt ”arbejdskørsel tilladt” burde aldrig have været sat op.
Foto: Peter Kenworthy

2 kommentarer om “Ulovligt skilt i dødsulykke”

  1. Bo Andersen siger:

    Helt ærlig, tag nu jeres ansvar! Hvem har sådan et skilt liggende på lager, ikke almindelige borgere! Det må være kommunen eller de private firmaer der har sat det skilt op! Er der plads ved håndvasken!

  2. A Andersen siger:

    Det kan da ikke være rigtigt at der ikke kan placeres et overordnet ansvar? Uanset om man ikke kan finde en “smoking gun” eller en enkeltperson der vil krybe til kors, må der være en instans der kan stilles til ansvar for at tingene ikke var i orden da ulykken skete. Pamperi!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top