VB uddanner unge hjælpere
-

VB 1968 har også de sociale briller på, når klubben afvikler Gladsaxe Cup

To gange om året afvikler VB 1968 Gladsaxe Cup. I februar er det ”Gladsaxe-Din Tøjmand-Cup” og i weekenden er det ”Gladsaxe-CC-Sportswear-Cup”. Det er altid et brag af en indendørsturnering med mange deltagende hold og spændende kampe i Gladsaxe Sportshal.
Til turneringen i weekenden fortæller VB 1968s formand Jørgen Franck: – Vi har rundet 100 tilmeldte hold til stævnet, så stævnet hviler i sig selv rent økonomisk.
Der er meget at se til. Både op til stævnet, og når det hele skal afvikles efter kampprogrammet.
– Stævnet kræver en bemanding på 11 personer og med fem skift bliver det til maksimalt 55 personer i alt. Der er selvfølgelig nogle, der tager flere skift, siger Jørgen Franck. VB 1968 trækker på nogle af deres unge medlemmer til de arrangementsmæssige opgaver. Der er ca. 10-15 unge (fra 15 til 20 år) og hen ved 5-10 ældre (over 30 år), der hjælper til ved selve afviklingen af stævnet.

Socialt aspekt
Der er virkelig et godt socialt element i indendørsturneringen. Ved at inddrage de unge mennesker, så viser man dem både tillid og respekt og er med til at sørge for, at de får nogle kompetencer, som de forhåbentligt kan bruge fremadrettet:
– De unge dømmer kampe og sidder ved speakerbordene. Ved speakerbordene styrer de selve kampafviklingen efter programmet med bane-ur og resultattavle, opsamler resultaterne, udfylder resultatark for puljerne samt hjælper deltagerne med information, fortæller Jørgen Franck.
De knokler derhjemme med at læse op på reglerne inden stævnet, som er lidt forskellige i forhold til når man spiller på græs. De meget unge går som regel sammen med en voksen. Der kan godt være nogle udfordringer, da tilskuerne lægger pres på dem i forskellige situationer, så det er en meget lærerig proces, hvor de virkelig vokser med opgaven.
– Når en 17-årig knægt er dommer og forklarer forældrene – der prøver at overtage kampen – ”at det er mig der bestemmer på banen, men vi kan tage snakken bagefter”, så er det mere end godkendt, siger Jørgen Franck, der oplyser, at der er dommeraflønning i form af kontanter eller gavekort.
– Det er nu blevet så populært hos de unge, at vi ved de seneste stævner har haft en venteliste. Derfor vil vi denne gang reducere antallet af skift, som den enkelte kan tage, så alle kan være med.

Til ungdommen
Det overskud, som VB 1968 eventuelt henter på stævnet går for eksempel til indkøb af VB-trøjer, bukser og strømper til klubbens U5- til U9-drenge. Så for 125 kroner får drengene et halvt års træning og kamptøj.
– På denne måde hjælper de unge de små i Værebro Park, der får muligheden for at dyrke sport for beskedne midler. Det styrker sammenholdet i bebyggelsen, fortæller Jørgen Franck.
Formanden fortæller, at de unge med fordel kan henvise til deres indsats ved indendørsstævnet.
– Jeg giver også anbefalinger til de unge, som de bruger i deres uddannelsesforløb. Eller hvis de skal ud og søge arbejde. Det er selvfølgelig også mit håb, at det for unge med store udfordringer kan danne bro til VUVA, der står for ”Virksomhedsnetværket for Unges Vej ind i Arbejdslivet”, slutter Jørgen Franck.
Gladsaxe-CC-Sportswear-Cup begynder fredag aften kl. 17.30. Lørdag og søndag begynder fodboldspillet allerede kl. 8, og det hele er afsluttet med finaler søndag ved 19-tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top