annonce
Hovsa Henrik
-

Henrik Sørensens (C) indlæg med titlen ” Tag kontanthjælpen fra indvandrerkvinderne” i sidste uges udgave af dette organ fik mig til at tænke på de stakkels sommerhusejere, der i sin tid blev ramt af et ”Hovsa-missil” i Lumsås.
Med udgangspunkt i en sag fra Odense, hvor 27 ud af 30 aktivitetsparate og sygemeldte indvandrerkvinder på kontanthjælp, ved nærmere undersøgelse viste sig at være delvis eller helt jobparate, konkluderer Henrik frejdigt at det samme gælder 90% af alle indvandrerkvinder i Odense og at det samme ”sikkert” gør sig gældende i Gladsaxe og at indvandrerkvinderne derfor skal have frataget kontanthjælpen.
I tirsdags behandlede byrådets Beskæftigelsesudvalg denne ”sag” grundet et spørgsmål fra Dansk Folkeparti. Vi fik oplyst at ovenstående problematik måske gør sig gældende for op til 4 indvandrekvinder i Gladsaxe – og så gjaldt det i øvrigt for 11 kvinder med indfødt dansk baggrund. Beslutningen blev – enstemmigt – at vende alle aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, med fokus på uarbejdsdygtighed og ikke isoleret på sygdom. Dette i fuld forlængelse af den styrkede indsats der blev besluttet for målgruppen i forbindelse med budget 2016, hvor der blev afsat 10 mill. kr. årligt til formålet. I 2016 kan vi ved årsregnskabet se at denne indsats har indbragt kommunen 20. mill. kr. i færre udgifter til overførselsindkomster.
I 1982 var det sommerhusejere der blev ramt af et hovsa-missil, mens det i sidste uge var en masse uskyldige indvandrerkvinder i Gladsaxe – er der nogen der kan desarmere missillet?

Flemming Holst
Medlem af Gladsaxe Byråd
Enhedslisten
Fmd. Beskæftigelses-
og Integrationsudvalget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top