Nu kan det her undgås
container.jpg
De nye containere blev straks taget i brug. Foto: Privat.
-

Ekstra sorteringsområder for affald i Høje Gladsaxe

En del beboere i Høje Gladsaxe vælger at skille sig af med affald ved bare at placere det ved siden af containerne, når de er fyldte.
Så må andre rydde op efter dem.
Men nu er kapaciteten øget betragteligt.
To nye nedgravede sorteringsområder blev forleden indviet, så nu kan en del af bebyggelsens ca. 4.000 beboere komme i gang med at sortere deres affald.
Beholderne til papir, plastic, glas og metal fylder ikke meget på jorden, men fylder desto mere under jorden. Det fik beboerne illustreret, da den store underjordiske papir-beholder på 5 m3 blev løftet op med en kran. I dagens anledning var den fyldt med bolde til børnene, men til daglig vil den kunne rumme sorteret papir fra 325 lejligheder. De to sorteringsområder dækker ikke hele Høje Gladsaxes behov, men er et pilotforsøg, der skal give nogle erfaringer med nedgravede beholdere.

Nedgravet løsning

Grunden til, at Høje Gladsaxe først begynder at sortere nu, næsten fire år efter at resten af Gladsaxes borgere begyndte, er, at man først har skulle blive enige om en løsning for de høje etageboliger.
Hvis der var valgt de samme beholdere, som andre steder i Gladsaxe, ville de fylde så meget, at der ikke ville være meget plads tilbage til legepladser og parkering – og det ville ikke se kønt ud. Forsøget er kommet i stand i et tæt samarbejde mellem Høje Gladsaxe og Gladsaxe Kommunes Miljøafdeling. Det tætte samarbejde vil fortsætte, når de skal vurdere, om forsøget skal udbredes til resten af bebyggelsen.

Begynder-vanskeligheder
Ved indvielsen blev der budt på glögg og æbleskiver, og der var dukket mange interesserede borgere op med spørgsmål til den kommende affaldssortering. Skal pap og papir virkelig sorteres hver for sig, hvorfor må flamingobakken til frugt og kød ikke komme i plastbeholderen, og hvor meget skal tingene egentlig skylles først? Jo, der kan være begyndervanskeligheder, men alle var klar til at kaste sig ud i sorteringsudfordringen, og heldigvis står viceværterne klar til at svare på spørgsmål i det daglige.
Læs mere om affaldssortering på gladsaxe.dk/affald

affald-39-16
Sådan har det ofte set ud ved affaldscontainerne i Høje Gladsaxe, hvor det har flydt med papir,
flasker og metal. Men nu er der måske en bedring på vej.
Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top