Politiet var tæt på
Politi-01-50-16.jpg
Politifolkene havde travlt med at komme med gode råd og vise ting, der kan bidrage til at forhindre indbrud. Der var også tænkt på børnene, der kunne få lidt udstyr fra politifolkene. Foto: Kaj Bonne.
-

Mange fik gode råd ved Operation Julelys i Kvickly

I forrige og denne uge besøger Københavns Vestegns Politi kredsens 11 kommuner for at give gode råd om indbrudssikring. Erfarne politifolk fra det lokale politi kommer rundt i og omkring en række indkøbscentre i politikredsen, og forrige mandag kunne kunder i Kvickly ved Buddinge Station få fif til at holde tyve væk.
Julen er en tid med mange traditioner. En af dem er, at politiet holder særligt godt øje med indbrudstyve.
Men mange huse står jo tomme, fordi beboerne er taget af sted for at besøge familie og venner, så det gælder om at forebygge eventuelle indbrud.
Man kan selv gøre meget for at sikre sin bolig. Lys, trængsel og alarm skræmmer juletyven væk. Tyven undgår oplyste boliger, fordi han risikerer at blive set. Simple tænd/sluk-ure, som tænder lys i mørket, kan få tyven til at gå uden om din bolig. Kan man få naboen til at parkere i indkørslen hjælper det også.
– Vi laver kampagnen tæt op mod juletid, for at skabe ekstra fokus, da der erfaringsmæssigt er en stigning i antallet af indbrud hen over julen, hvor mange boliger er alene hjemme, siger politidirektør Kim Christiansen.

Nabohjælp hjælper
Nabohjælp kan forebygge op mod hver fjerde indbrud, viser undersøgelse. Der er på nuværende tidspunkt (pr. 1. november 2016) 12.868 husstande på Vestegnen, der er tilmeldt Nabohjælp.
– Det skræmmer tyven, når naboer går sammen, er opmærksomme i området og hjælper hinanden, siger Kim Christiansen.

Man kan tilmelde sig og læse mere på www.nabohjælp.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top