Skuddrab på Søborg Torv
Skuddrama-på-Søborg-Torv-forfatter-Arne-Woythal.jpg
Arne Woythal. Foto: Privat.
-

I politimand Arne Woytals debutroman, er der både skuddrab på Søborg Torv og selvmord i Hareskoven på menuen

Handlingen i politimand Arne Woythals debutroman, ”De dræbtes advokat,” er inspireret af virkelige hændelser fra hans lange karriere som politimand.
Og uden at røbe for meget, handler bogen både om mord, trusler og maskerede røverier i Gladsaxe og omegn, og om kriminalassistent Rasmus Bergs forsøg på at holde liv i drømmen om kærlighed, mens han forsøger at opklare sagerne.

Opgør med politi-klichéer
Arne Woythal er født i Herlev, og har som politimand arbejdet med drab og personfarlig kriminalitet i 20 år, blandt andet i Gladsaxes kriminalpoliti og i Københavns Vestegns Politi. Han mener derfor, at hans beskrivelser af drab og opklaringsarbejde i romanen er yderst realistiske.
– Jeg har læst mange gode og velskrevne kriminalromaner i årenes løb. Men to træk er gået igen. Det politifaglige aspekt har ikke været realistisk, og hovedpersonerne er ofte fordrukne eller narkopåvirkede politimænd, der er blevet uvenner med korps og chef, fortæller Arne Woytal.
Han ønsker med sin debutroman, at gøre op med disse klichér, og samtidigt give et spændende, realistisk billede af opklaringsarbejdet på en politistation.
– Man skal købe min bog, hvis man har lyst til at få indblik i, hvordan politiet opklarer alvorlige forbrydelser. Der er tale om fiktion og et opdigtet persongalleri, men det er også en realistisk og troværdig historie, der foregår i Gladsaxe Bladets nærområde, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top