Spritbilist på Buddingevej
-

Torsdag 1. december kl. 23.35 blev en 48-årig mand fra Lyngby bragt til standsning på Buddingevej i Gladsaxe, efter en borger havde anmeldt, at bilen slingrede voldsomt. Manden blev sigtet for spirituskørsel, da en alkometer-test viste, at mandens promille var over det tilladte. Manden blev anholdt og bragt til Albertslunds Politigård.

Spirituskørsel koster dyrt
Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægten og promillens størrelse, oplyser Københavns Vestegns Politi.
Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster kørsel med en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, mens en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner.
Promiller mellem 0,5 og 1,2 udløser altid en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mister man førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter kan man begynde at tage kørekort helt forfra. Ved den frivillige alkolåsordning kan man generhverve sit kørekort et år før frakendelsestidens udløb, under forudsætning at man kører med alkolås i to år.
Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Den kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Man er omfattet af den obligatoriske alkolåsordning, der betyder at man skal køre med alkolås i to år efter frakendelsestiden. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.

Flugtbilist standset i Gladsaxe

Mandag 28. november kl. 00.10 blev Københavns Vestegns Politi kaldt til assistance på Hillerødmotorvejen nær Gladsaxe, da Nordsjællands Politikreds netop havde standset en flugtbilist, som de havde eftersat over en længere strækning. Føreren af bilen, en 29-årig mand, blev herefter sigtet for kørsel uden førerret, da han endnu ikke har taget kørekort, ligesom han blev sigtet for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer. Manden blev anholdt og bragt til Albertslunds Politigård.

Mindre harmonikasammenstød på motorvej
Mandag 28. november kl. 07.24 skete et mindre harmonikasammenstød på Hillerødmotorvejen nær Gladsaxe, hvor i alt tre biler var involveret. Uheldet skete i en tæt morgentrafik, hvor flere bilister var uopmærksomme og ikke holdt nok afstand. Ingen personer kom til skade ved ulykken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top