Velkommen i Vinterskoven
værebro.jpg
Værebro Park har taget forskud på vinteren med en sneklædt skov, der skal skabe liv udenfor i de kolde måneder . Foto: Foto: Claus Bech
-

Mange kom til indvielse i Værebroparken

Velkommen i Vinterskoven
Den første vintermåned har sænket sig over Danmark, og det markerede Værebro Park den 1. december ved en succesfuld indvielse af Værebro Vinterskov. Vinterskovens første dag bragte liv og stemning på forpladsen, hvor beboerne mødte op til taler, lokale rap-sange, snekanon, æbleskiver og eventyrlig hygge i den sneklædte, oplyste skov. ”Det er et fantastisk, smukt arrangement. Vi vil meget gerne støtte op om det”, fortæller beboerne og ægteparret Poul Preben Petersen og Esther Petersen, der har boet 49 år i Værebro Park.
Vinterskoven er en del af en langsigtet indsats skabt under Social Balance i Værebro af partnerskabet mellem Gladsaxe Kommune, DAB/GaB og afdelingsbestyrelsen. Her er der leget med de fysiske greb for at nytænke, hvordan byrummet kan anvendes på en kreativ og inkluderende måde for beboerne i Værebro Park og borgerne fra lokalområdet.

Lys og liv
Hvis vi kigger på den oplyste skov, er det tydeligt, at der er kræset for detaljerne. Mørket brydes af lyskæder og en lysinstallation, der kaster lys på jorden formet som snefnug. ”Jeg er meget begejstret for skoven. Det er smukt og poetisk med lyset og træerne”, fortæller beboer Anne Blom med 16 år i Værebro Park bag sig. Men kreativiteten stopper ikke her. Rundt omkring i vinterskoven er der placeret LED-oplyste, hvide stole lavet i et vandafvisende, solidt materiale, der giver illusionen af isterninger. Vintermøblet skal hjælpe til at ændre på beboernes færden i skoven ved at gøre den til et muligt opholdssted eller som møbel ved kommende udendørs arrangementer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top