annonce
17-årig bilist kørte over for rødt
-

Lørdag den 7. januar kl. 01.20 måtte en politipatrulje eftersætte en personbil på Vadstrupvej i Gladsaxe, da de forgæves forsøgte at bringe den til standsning, efter de blev opmærksomme på, at føreren kørte over for rødt. Bilen blev bragt til standsning på Krogshøjvej, hvor føreren, en 17-årig dreng, blev sigtet for kørsel uden førerret og for at køre over for rødt lys flere gange.

Spritbilist på Gladsaxe Ringvej
Lørdag den 7. januar 02.01 blev en 31-årig mand bragt til standsning på Gladsaxe Ringvej, hvor han blev sigtet for spirituskørsel, da en udåndingsprøve gav udslag for en promille over det tilladte. Manden blev anholdt og bragt til Albertslund Politigård for at få foretaget kontrollerende blodprøver.

Spirituskørsel koster dyrt
Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægten og promillens størrelse, oplyser Københavns Vestegns Politi.
Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster kørsel med en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, mens en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner.
Promiller mellem 0,5 og 1,2 udløser altid en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mister man førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet,
skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter kan man begynde at tage kørekort helt forfra.
Ved den frivillige alkolåsordning kan man generhverve sit kørekort et år før frakendelsestidens udløb, under forudsætning at man kører med alkolås i to år.
Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Den kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling.
Man er omfattet af den obligatoriske alkolåsordning, der betyder at man skal køre med alkolås i to år efter frakendelsestiden.
Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top